Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom fotorecept
Foto: izabella929
Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo.Kombinácia je výborná, chuť miešaného mäska sa ozaj opatí vyskúšať..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäsko som poriadne umyla a pokrájala na kocky.Do rajnice som dala lyžicu bravčovej masti a pridala som pokrájané mäso.Opekala som ho za stáleho miešania, pokila sa voda celkom neodparila.Potom som ho ešte nechala na masti opekať,aby dostalo peknú opečenú farbu.Pridala som k nemu pokrájanú cibuľu a cesnak a spolu som to podusila.
-
2
Keď sa cibuľa a cesnak opražili, pridala som k nemu 4 lyžice leča. Nechala som spolu povatiť mäso s lečom asi 15 min. potom som pridlala červenú mletú papriku, mleté čierne korenie , podliala som troškou vody a nechala spolu dusiť.
-
3
Kuracinku som poriadne umyla a osušila. Na panvici som nechala rozohriať bravčovú masť a dala som do nej kuracinku. Opekala som ju do svetlohneda z oboch strán.
-
4
Opečené kuracie mäso som pridala do perkeltového základu, podliala troškou vody a prikryté nechala variť . Počas varenia som perkelt sledovala, občas premiešala a podliala podľa potreby vodou.Hotový uvarený perkelt som ešte dochutila. Zostali mám od Vianoc 2 kusy knedlíkov, uložené v mrazničke.Nechala som ich rozmraziť, pokrájala na plátky, uložila som ich do mikrotenového sáčku a vložila do mikrovlnky aby sa zohriali.Na tanier som uložila knedlíky a perkelt, ktomu som podávala uhorky..Dobrú chuť..
Diskusia k receptu