Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. januára 2012

Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo.Kombinácia je výborná, chuť miešaného mäska sa ozaj opatí vyskúšať..

4
porcie
160 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
1 ks
1 ks
štipka
4 lyžice
2 lyžice
2 strúčiky
1/2 kávovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Bravčové mäsko som poriadne umyla a pokrájala na kocky.Do rajnice som dala lyžicu bravčovej masti a pridala som pokrájané mäso.Opekala som ho za stáleho miešania, pokila sa voda celkom neodparila.Potom som ho ešte nechala na masti opekať,aby dostalo peknú opečenú farbu.Pridala som k nemu pokrájanú cibuľu a cesnak a spolu som to podusila.

    Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa cibuľa a cesnak opražili, pridala som k nemu 4 lyžice leča. Nechala som spolu povatiť mäso s lečom asi 15 min. potom som pridlala červenú mletú papriku, mleté čierne korenie , podliala som troškou vody a nechala spolu dusiť.

    Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracinku som poriadne umyla a osušila. Na panvici som nechala rozohriať bravčovú masť a dala som do nej kuracinku. Opekala som ju do svetlohneda z oboch strán.

    Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené kuracie mäso som pridala do perkeltového základu, podliala troškou vody a prikryté nechala variť . Počas varenia som perkelt sledovala, občas premiešala a podliala podľa potreby vodou.Hotový uvarený perkelt som ešte dochutila. Zostali mám od Vianoc 2 kusy knedlíkov, uložené v mrazničke.Nechala som ich rozmraziť, pokrájala na plátky, uložila som ich do mikrotenového sáčku a vložila do mikrovlnky aby sa zohriali.Na tanier som uložila knedlíky a perkelt, ktomu som podávala uhorky..Dobrú chuť..

    Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia