Foto: rennatte
Diétnejšia obmena tradičného receptu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie prsia prekrojíme na dva plátky, naklepeme, osolíme, potrieme horčicou, dáme plátok šunky, štvrtku vajíčka
-
2
zavinieme a spevníme špáradlom
-
3
prikladám aj ukážku klasického receptu, lebo iba kuracie vtáčiky by u všetkých členov mojej rodiny neuspeli, tak treba vyhovieť všetkým
-
4
zabalené vtáčiky prudko osmažíme na troške oleja alebo na sucho v teflónovej rajnici
-
5
do výpeku pridáme plátky slaninky a na kocky nakrájanú cibuľu, osmažíme
-
6
poprášime paprikou, pridáme pretlak, soľ, zalejeme vodou, pridáme vtáčiky a dolejeme vodou aby boli celé namočené a dusíme 20 min. (rátame od bodu varu)
-
7
vtáčiky vyberieme, šťavu prepasírujeme cez sitko
-
8
a zahustíme dvoma lyžicami hl.múky rozhabarkovanej vo vode
-
9
vtáčiky vrátime do "teplého hniezdočka". Podávame s ryžou.
budem musieť vyskúšať.