Foto: jerica
@jerica po sladkom týždni som mala chuť aj na niečo, čo poteší aj moju polovičku,je to rýchlo a myslím si aj chutné:-)dobrovolné priznanie,nechcelo sa Zobraziť celý popis@jerica po sladkom týždni som mala chuť aj na niečo, čo poteší aj moju polovičku,je to rýchlo a myslím si aj chutné:-)dobrovolné priznanie,nechcelo sa mi pridávať žiaden recept,nakoniec som si povedala pre inšpiráciu k rýchlej večeri to bude dobré pre dievčatá ktoré začínajú sa obracať v kuchyni , je to obyčajné nič zvláštne,ale musím povedať ale fajné,ja som si spravila zemiakové pyré,k tomu moje zavarené kyslé uhorky.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
suroviny: | |
|
|
prísady: | |
|
|
1 ks stredne veľká |
|
5 strúčikov |
|
malá |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
100-150 ml |
|
podľa chuti |
|
príloha: | |
|
|
čerstvý |
|
|
Postup
-
1
kura okoreníme , korenie na steaky , pripravíme cibuľku , nakrájam na slížiky , cesnak na plátky
-
2
stehná dáme na horúcu panvicu
-
3
pridám na stehná jednu poliekovú lyžicu masti,malá poznámka , nedávam mäso na masť ale masť na mäso , necháme opiecť ,
-
4
z každej strany opečené
-
5
opečené kuracie stehná preložím do pekáčika (Tupperware) mám ho v recepte "chlieb po lopate"
-
6
do výpeku od kuraťa dáme cibuľu , cesnak
-
7
pridám chili papričku
-
8
pridáme kečup
-
9
sójový krém
-
10
jednu KL med
-
11
zelejeme pivom -150 ml
-
12
krátko prejdeme varom a osolíme podľa chuti....
-
13
zalejem tým kuracie stehná
-
14
prikryjeme a šup do rúry
-
15
dáme piecť cc.na 30 " minút na 180°C , potom ešte odokryté nechám cc.5"minút na 200°c
-
16
pokiaľ boli stehienka v rúre uvarila som jazmínovú ryžu
-
17
hotovo,pripravené na servírovanie , je to rýchlo spravené preto obľubujem recept na tento spôsob
-
18
robila som to večer , preto tie foto sú také aké sú :-( ale papaníčko nebíčko v papuľke :-)
Kto skúsi a má rád cibuľu s cesnakom na pive , určite nebudú ľutovať,stehienka šťavnaté a kožka chrumkavá.Suroviny ku kuraťu si môžete kombinovať ako je vám po chuti.
Zvykla som si na tú vôňu a chuť , už ani inú nerobievam .Máme ju radi všetci,aj deti.
A s tým pivkom na kapuste vyskúšam,nič tým nepokazím.
spravila som aj ako radila @soncya , chrumky , chrumky:-)
kyslá kapusta a čierne pivko nemalo chybu,ale to je už iný recept.
@safira85 ,som rada , že chutilo , a aj milému havinkovi :-)
@eviana , teší ma , že sa ti recept páči , ďakujem, nič sa nestane keď si dáš prílohu podľa svojej chuti.:-)
Aká milá odozva, ďakujem za info, úprimne potešilo.
ďakujem skúsenej a dlhoročnej varechačke, hlavne za krásny foto dokument, teším sa, že si bola spokojná a neľutovala si vyskúšať "prachom zašlý recept" pozdravujem a prajem pekný bez stresu nadchádzajúci predvianočný týždeň.
vylepšil, čierne pivo dokáže skaramelizovať,dodať mäsu vynikajúcu chuť, a tá slaninka to zas prevonia .
Mám rada recepty čo ťa neoberajú o čas, pritom prudko jediteľné. S tou prílohou, zeleninkou si sa pekne pohral. Móc ďakujem za priložené foto.