@jerica po sladkom týždni som mala chuť aj na niečo, čo poteší aj moju polovičku,je to rýchlo a myslím si aj chutné:-)dobrovolné priznanie,nechcelo sa Zobraziť celý popis@jerica po sladkom týždni som mala chuť aj na niečo, čo poteší aj moju polovičku,je to rýchlo a myslím si aj chutné:-)dobrovolné priznanie,nechcelo sa mi pridávať žiaden recept,nakoniec som si povedala pre inšpiráciu k rýchlej večeri to bude dobré pre dievčatá ktoré začínajú sa obracať v kuchyni , je to obyčajné nič zvláštne,ale musím povedať ale fajné,ja som si spravila zemiakové pyré,k tomu moje zavarené kyslé uhorky.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| suroviny: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| prísady: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| malá | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 100-150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| príloha: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
kura okoreníme , korenie na steaky , pripravíme cibuľku , nakrájam na slížiky , cesnak na plátky
                                                     - 
                                                    2
                                                    
stehná dáme na horúcu panvicu
                                                     - 
                                                    3
                                                    
pridám na stehná jednu poliekovú lyžicu masti,malá poznámka , nedávam mäso na masť ale masť na mäso , necháme opiecť ,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
z každej strany opečené
                                                     - 
                                                    5
                                                    
opečené kuracie stehná preložím do pekáčika (Tupperware) mám ho v recepte "chlieb po lopate"
                                                     - 
                                                    6
                                                    
do výpeku od kuraťa dáme cibuľu , cesnak
                                                     - 
                                                    7
                                                    
pridám chili papričku
                                                     - 
                                                    8
                                                    
pridáme kečup
                                                     - 
                                                    9
                                                    
sójový krém
                                                     - 
                                                    10
                                                    
jednu KL med
                                                     - 
                                                    11
                                                    
zelejeme pivom -150 ml
                                                     - 
                                                    12
                                                    
krátko prejdeme varom a osolíme podľa chuti....
                                                     - 
                                                    13
                                                    
zalejem tým kuracie stehná
                                                     - 
                                                    14
                                                    
prikryjeme a šup do rúry
                                                     - 
                                                    15
                                                    
dáme piecť cc.na 30 " minút na 180°C , potom ešte odokryté nechám cc.5"minút na 200°c
                                                     - 
                                                    16
                                                    
pokiaľ boli stehienka v rúre uvarila som jazmínovú ryžu
                                                     - 
                                                    17
                                                    
hotovo,pripravené na servírovanie , je to rýchlo spravené preto obľubujem recept na tento spôsob
                                                     - 
                                                    18
                                                    
robila som to večer , preto tie foto sú také aké sú :-( ale papaníčko nebíčko v papuľke :-)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Kto skúsi a má rád cibuľu s cesnakom na pive , určite nebudú ľutovať,stehienka šťavnaté a kožka chrumkavá.Suroviny ku kuraťu si môžete kombinovať ako je vám po chuti.
Zvykla som si na tú vôňu a chuť , už ani inú nerobievam .Máme ju radi všetci,aj deti.
A s tým pivkom na kapuste vyskúšam,nič tým nepokazím.
spravila som aj ako radila @soncya , chrumky , chrumky:-)
kyslá kapusta a čierne pivko nemalo chybu,ale to je už iný recept.
@safira85 ,som rada , že chutilo , a aj milému havinkovi :-)
@eviana , teší ma , že sa ti recept páči , ďakujem, nič sa nestane keď si dáš prílohu podľa svojej chuti.:-)
Aká milá odozva, ďakujem za info, úprimne potešilo.
ďakujem skúsenej a dlhoročnej varechačke, hlavne za krásny foto dokument, teším sa, že si bola spokojná a neľutovala si vyskúšať "prachom zašlý recept" pozdravujem a prajem pekný bez stresu nadchádzajúci predvianočný týždeň.
vylepšil, čierne pivo dokáže skaramelizovať,dodať mäsu vynikajúcu chuť, a tá slaninka to zas prevonia .
Mám rada recepty čo ťa neoberajú o čas, pritom prudko jediteľné. S tou prílohou, zeleninkou si sa pekne pohral. Móc ďakujem za priložené foto.