Quiche z mleteho mäsa s tymiánom a červeným vínom fotorecept
výsledok ma milo prekvapil....:)
10+30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 čl |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 2 PL |
|
| 1 velka veľka |
|
| 2 strúčiky |
|
| 400 g |
|
| ,mleté čier.kor. |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 čl (alebo čili pasta) |
|
| 1,5 dcl |
|
| 1/2 čl |
|
| 1 čl |
|
| na zaliatie: | |
| 2 ks |
|
| 100 g strúhaný |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
suroviny spracujeme na cesto ktoré odložíme na pol hod. do chladničky...
-
2
cesto rozvaľkáme,uložíme do formy s priemerom 28-30 cm a pečieme asi 10 min...
-
3
medzičasom si na olivovom oleji orestujeme cibuľu a cesnak,neskôr pridáme mleté mäso. Dochutíme soľou a korením, pridáme paradajkový pretlak a Sambal Oelek,podlejeme vinom a dusime.... Potom nechame mierne vychladnúť, vmiešame tymián a citrónovou kôrou.
-
4
naplnime predpečené cesto...
-
5
vajička a smotanu šľaháme...pridáme nastrúhaný syr a vylejeme na vrch...
-
6
Pečieme pri 180 ° C po dobu 25-30 minút.
-
7
a možme chutnať...:)
-
8
prajem aj Vam dobrú chuť....









Diskusia k receptu