Foto: jody
Na slano, ako príloha, na sladko... ako chcete :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiačky v šupke uvaríme spolu s vavrínom.
-
2
Mierne ochládnuté ošúpeme a nastrúhame na jemno.
-
3
Pridávame k nim postupne krupicu a vymiesime na tuhšie cesto.
-
4
Vyformujeme menšie knedličky. Môžu byť aj oveľa tenšie, potom to má skutočne charakteristický tvar, ale zas pri väčších je rozhodujúca širšia plocha...
-
5
Varíme v osolenej vrelej vode 20 minút. (Vývar nevylievame, použijeme do polievky.)
-
6
Môžeme krájať a podávať hneď, ale ... je ešte lepší spôsob :-)
-
7
Lepšie sa knedlička krája na druhý deň, ale kto nevydržíte, dá sa aj tesne po uvarení, len bude trochu strapatá.
-
8
Pokrájané kopýtka (ak ste spravili tenšie objekty, krájajte na šikmo, vtedy majú skutočne tvar kopýtok) opečieme v horúcom tuku do zlata z oboch strán.
-
9
Podávame ako knedle k mäsu, alebo nasladko so slivkovým lekvárom, prípadne so slivkovým kompótom preliate šťavou z neho. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu