Foto: elekra
Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze" v podobe kapustového eintopfu. Využila som k Zobraziť celý popisMôj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze" v podobe kapustového eintopfu. Využila som k tomu aj zemiaky a kuraciu polovičku. A tu je výsledok:
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájam na štvrťky, dám do rímskeho hrnca (vrch som na 15 minút namočila do vody), osolím, posypem rascou a pokvapkám troškou oleja.
-
2
Na ne naukladám vrstvu kyslej kapusty.
-
3
Polovičku kurčaťa si nakrájam na jednotlivé porcie a uložím na kapustové lôžko.
-
4
Ochutila som soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou a majoránkou (každý môže použiť svoju obľúbenú skladbu korenín alebo hotové koreniace zmesi napr. grilovaciu),
-
5
hoblinkami masla a podliala som asi 1/2 dcl vody.
-
6
A šup s hrncom do rúry, piekla som na 175 °C asi 75 minút.
-
7
15 minút pred dopečením som skontrolovala stav mäska, potrela som ho kelímkom kyslej smotany
-
8
a nechala som odokryté zapekať. Mohla som nechať aj trošku dlhšie, ale manžel už bol hladný..... Zemiačiky v kyslom prostredí pôsobia tvrdo, ale čas na ich úpravu bol dostatočný.
-
9
A tu je jeho porcia
Diskusia k receptu