Kapustový rímsky eintopf fotorecept

elekra - fotkaelekra, 24. januára 2012
Kapustový rímsky eintopf (fotorecept)
Foto: elekra

Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze" v podobe kapustového eintopfu. Využila som k Zobraziť celý popisMôj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze" v podobe kapustového eintopfu. Využila som k tomu aj zemiaky a kuraciu polovičku. A tu je výsledok:

5
porcií
20 minút
príprava
75 minút
na 175 °C

Suroviny

800 g
500 g
750 g
250 g
  (celá aj drvená)




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájam na štvrťky, dám do rímskeho hrnca (vrch som na 15 minút namočila do vody), osolím, posypem rascou a pokvapkám troškou oleja.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ne naukladám vrstvu kyslej kapusty.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovičku kurčaťa si nakrájam na jednotlivé porcie a uložím na kapustové lôžko.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutila som soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou a majoránkou (každý môže použiť svoju obľúbenú skladbu korenín alebo hotové koreniace zmesi napr. grilovaciu),

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hoblinkami masla a podliala som asi 1/2 dcl vody.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A šup s hrncom do rúry, piekla som na 175 °C asi 75 minút.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    15 minút pred dopečením som skontrolovala stav mäska, potrela som ho kelímkom kyslej smotany

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a nechala som odokryté zapekať. Mohla som nechať aj trošku dlhšie, ale manžel už bol hladný..... Zemiačiky v kyslom prostredí pôsobia tvrdo, ale čas na ich úpravu bol dostatočný.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je jeho porcia

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

letisia
@Elektra táto kombinácia - mäsko, zemiaky a kyslá kapusta u nás doma je naj. Rímsky hrniec mám, tak vyskúšam aj tvoj recept. Na prvom obrázku v postupe sa mi zdá, že máš pod zemiakmi kyslú kapustu, ale v postupe píšeš, že kapusta ide až na zemiaky.
alexdidi
Dobrý recept na eintopf,mám rada kombináciu kuraťa a kyslej kapusty.Doteraz som robila bez zemiakov,toto však skúsim,ibaže v liatinovom hrnci,ale to myslím nevadí...
modrykamen
Treba skúsiť, je to vynikajúce. Rímsky hrniec sa má pred pečením napiť vody a potom jedlo nepodlievam.
tatranka
To je určite výborný obedík.Mám rada hydinu na každý spôsob.Celý recept máš veľmi pekne spracovaný.
elekra
@modrykamen mám rímsky hrniec spodnú časť vo vnútri s glazúrou a tak namáčam len vrchnú časť, preto aj dávam trošku vody, nebolo tam snáď ani jedno deci (môj manžel má rád šťavu na polievanie pokrmu). Milé dievčatá, ďakujem za milé komenty, som rada, že sa Vám receprík páči.
irenaw
mňam, dobré jedlo z jedného hrnca, tiež rada pečiem v rímskom hrnci, všetko je v ňom oveľa šťavnatejšie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia