Kapustový rímsky eintopf fotorecept

elekra - fotkaelekra, 24. januára 2012
Kapustový rímsky eintopf (fotorecept)
Foto: elekra

Môj zabudnutý rímsky hrniec bol v nedeľu využitý na pečené kura a dnes pokračoval vo svojej "anabáze" v podobe kapustového eintopfu. Využila som k tomu aj zemiaky a kuraciu polovičku. A tu je výsledok:

5
porcií
20 minút
príprava
75 minút
na 175 °C

Suroviny

800 g
500 g
750 g
250 g
  (celá aj drvená)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájam na štvrťky, dám do rímskeho hrnca (vrch som na 15 minút namočila do vody), osolím, posypem rascou a pokvapkám troškou oleja.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ne naukladám vrstvu kyslej kapusty.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovičku kurčaťa si nakrájam na jednotlivé porcie a uložím na kapustové lôžko.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutila som soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, červenou sladkou paprikou a majoránkou (každý môže použiť svoju obľúbenú skladbu korenín alebo hotové koreniace zmesi napr. grilovaciu),

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hoblinkami masla a podliala som asi 1/2 dcl vody.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A šup s hrncom do rúry, piekla som na 175 °C asi 75 minút.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    15 minút pred dopečením som skontrolovala stav mäska, potrela som ho kelímkom kyslej smotany

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a nechala som odokryté zapekať. Mohla som nechať aj trošku dlhšie, ale manžel už bol hladný..... Zemiačiky v kyslom prostredí pôsobia tvrdo, ale čas na ich úpravu bol dostatočný.

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je jeho porcia

    Kapustový rímsky eintopf (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Elektra táto kombinácia - mäsko, zemiaky a kyslá kapusta u nás doma je naj. Rímsky hrniec mám, tak vyskúšam aj tvoj recept. Na prvom obrázku v postupe sa mi zdá, že máš pod zemiakmi kyslú kapustu, ale v postupe píšeš, že kapusta ide až na zemiaky.