Ravioli so špenátom a šampiňónmi fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 KL |
|
Náplň: | |
250 g |
|
300 g |
|
1/4 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Omáčka: | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 KL |
|
2 PL |
|
1 - 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na cesto si preosejeme obe múky, pridáme vodu a olivový olej.
-
2
Vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
-
3
Kým je cesto v chladničke pripravíme si náplň. Šampiňóny nakrájame na štvrtinky. V panvici rozohrejeme olivový olej a šampiňóny opekáme cca 5 minút.
-
4
Potom pridáme tymián, soľ a čierne korenie. Premiešame.
-
5
Pridáme špenát. Občas premiešame.
-
6
Necháme na sporáku kým sa všetka tekutina neodparí.
-
7
Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, presypeme do mixéra, pridáme lahôdkové droždie a rozmixujeme.
-
8
Šampiňóny preložíme do mixéra a krátko premixujeme, tak aby v hmote ostali kúsky šampiňónov.
-
9
K hmote pridáme sezamovo - drožďovú zmes,
-
10
3 PL rastlinnej náhrady jogurtu a dobre premiešame.
-
11
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme podľa spôsobu akým budeme ravioli pripravovať.
-
12
Ja som použila formu na ravioli. Formu jemne potrieme olivovým olejom, cesto rozvaľkáme , spodnú časť posypeme múkou a položíme na formu.
-
13
Do priehlbiniek rozložíme plnku. Cesto medzi plnkou jemne potrieme vodou. Druhým plátom cesta formu uzatvoríme, pritlačíme a prejdeme valčekom.
-
14
Formu otočíme a cesto vyberieme.
-
15
Ravioli rozdelíme a uvaríme v osolenej vriacej vode.
-
16
Pripravíme si suroviny na omáčku.
-
17
Vo vode rozmiešame špaldové mlieko, lahôdkové droždie a kukuričný škrob. Pridáme tymián, soľ a čierne korenie. Spolu privedieme k varu. Povaríme 2- 3 minúty. Odstavíme, pridáme rastlinný tuk a metličkou rýchlo zašľaháme. Z uvedeného množstva mi vyšlo 48ks väčších raviol. Trochu plnky sa zvýšilo, ale s pečenými zemiačkami sa zjedla hneď.
Diskusia k receptu