Foto: alexdidi
Na fašiangy ako stvorené....tento recept ma zaujal pre rýchlosť prípravy a veľmi prekvapil chuťou a ľahkosťou....šištičky sú pripravené veľmi rýchlo a chutia naozaj vynikajúco....
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
50 ml (rum) |
|
1/2 sáčku |
|
štipka |
|
1 KL |
|
a vanilkový na obaľovanie |
|
alebo masť na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Z tvarohu,múky,vajíčok,rumu,cukru,soli a PDP vypracujeme cesto.Pomocou dvoch malých lyžičiek vykrajujeme malé kôpky,ktoré vhadzujeme do rozpálenej masti alebo oleja.
-
2
Z cesta sa nafúknu guličky,ktoré hneď vyplávajú na povrch.Smažíme na strednom plameni z oboch strán do zlatista(raz obrátime).
-
3
Necháme odsáť na papierovom obrúsku a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Diskusia k receptu