Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. februára 2012
Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept)
Foto: pusta

K rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila Zobraziť celý popisK rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila mletým čiernym korením a obalila som ju v múke,ktorú som zmiešala s mletou červenou paprikou, dala do pekáčika s olejom. Obložila som ju zemiačikmi posypanými rascou, ktoré počas pečenia nasiakli chuťou korenín a rybky a rybka získala chutnú chrumkavú kôrku.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
z 1/2 citrona
podľa chuti
1 CL
podľa chuti
podľa chuti
2-3 PL
5 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Filety z tresky som umyla, osušila papierovou utierkou, nechala čiastočne rozmrznúť a osolila z oboch strán.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si citronovú šťavu,...

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktorou som rybku pokvapkala a nechala chvíľu odležať.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si potrebné koreniny.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rybku som riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku som zmiešala so sladkou červenou paprikou.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rybku som obalila v paprikovej múke.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Obalené rybky som vložila do pekáčika.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rybku som obložila osolenými zemiačikmi, pokrájanými na krížalky a posypala som ich rascou.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som olej a vložila piecť do trúby vyhriatej na 220 stupňov na 20 minút. Rybka získala chrumkavý plášť a zemiačiky počas pečenia nasiakli chuťou rybky a použitých korenín.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K upečenej rybke sa veľmi hodí domáca čalamáda a z nápojov suché biele víno alebo dobre vychladené pivko. Tento chutný pokrm možno pripraviť z akejkoľvek ryby. Takto pečené zemiaky majú charakteristickú chuť a výborne doplňajú rybu samotnú.

    Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Jedna malá rada: keď pripravuješ jedlo z mrazenej ryby je dobré nechať ju pozvoľne rozmraziť (12 h) a potom vysušiť utierkou úplne do sucha. Oveľa lepšie sa s ňou potom pracuje a zachováva si tvar.
nika60
máme veľmi radi ryby a aj tento recept je výborný, lebo ich takto robievam aj ja
lucinka0921
dnes som robila na obed a musim povedat,ze nikdy som lepsiu rybu nejedla.Dakujem za skvely recept.A to som robila z pol kila a nakoniec mi priatel povedl,aby som este vybrala zvysne ryby a urobila aj na veceru.A to je co povedat,on ryby velmi nemusi :-)
pusta
@lucinka0921 , tak táto správa od teba ma nesmierne teší, pozdravujem tvojho priateľa a som rada, že vám tak veľmi chutilo. :-)))
už dávno som ju nerobila, hned zajtra je na programe.
dakujem za krásne hodnotenie.
pusta
dakujem aj ostatným za milé komentíky.
peefg
Ďakujem za recept, rybky boli fajné. Chutil aj rodičom aj priateľke :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia