Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti fotorecept
Foto: pusta
K rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila Zobraziť celý popisK rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila mletým čiernym korením a obalila som ju v múke,ktorú som zmiešala s mletou červenou paprikou, dala do pekáčika s olejom. Obložila som ju zemiačikmi posypanými rascou, ktoré počas pečenia nasiakli chuťou korenín a rybky a rybka získala chutnú chrumkavú kôrku.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Filety z tresky som umyla, osušila papierovou utierkou, nechala čiastočne rozmrznúť a osolila z oboch strán.
-
2
Pripravila som si citronovú šťavu,...
-
3
ktorou som rybku pokvapkala a nechala chvíľu odležať.
-
4
Pripravila som si potrebné koreniny.
-
5
Rybku som riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
6
Múku som zmiešala so sladkou červenou paprikou.
-
7
Rybku som obalila v paprikovej múke.
-
8
Obalené rybky som vložila do pekáčika.
-
9
Rybku som obložila osolenými zemiačikmi, pokrájanými na krížalky a posypala som ich rascou.
-
10
Pridala som olej a vložila piecť do trúby vyhriatej na 220 stupňov na 20 minút. Rybka získala chrumkavý plášť a zemiačiky počas pečenia nasiakli chuťou rybky a použitých korenín.
-
11
K upečenej rybke sa veľmi hodí domáca čalamáda a z nápojov suché biele víno alebo dobre vychladené pivko. Tento chutný pokrm možno pripraviť z akejkoľvek ryby. Takto pečené zemiaky majú charakteristickú chuť a výborne doplňajú rybu samotnú.
už dávno som ju nerobila, hned zajtra je na programe.
dakujem za krásne hodnotenie.