Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím
Recept mi poslala vo štvrtok p. Florentýna. Keďže som mala všetky potrebné suroviny doma, ...
Kysnuté bochníky plnené šunkou
Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či...
Pudingový koláč s jahodami
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Koláčik vhodný na každú príležitosť alebo len tak...
Smaženky
Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad....
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta
Konečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich...
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Jahodovo-kokosové muffiny
Jemné kokosovo-šľahačkové cesto a čerstvé jahody sú jedna fantastická kombinácia. Jednoduché a rýchle minikoláčiky, vhodné...
Šatôčky z kyslej smotany dvoch chutí
Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník za pár minút. Slivkovo-orechová plnka poteší aj náročných...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka
Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...
Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica
Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.
Broskyňová mousse torta s bielou čokoládou
Lahodná, jemná a osviežujúca tortička s broskyňami a moussom z bielej čokolády. Poteší chuťové poháriky...
Leopardie keksíky
Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú jednoducho.
Luxusná vajíčková nátierka
Inšpiroval ma kamarát Brepta svojím skvelým videoreceptom. Ide o trocha netradičnú nátierku ale o to lepšiu....
Kysnutý lekvárovo-kakaový závin
Lekvárovo-kakaovú plnku v kysnutom ceste poznám už z detstva, bola to taká klasika mojej mamy :-)...
Jahodový rez s pudingom a so želatínou
Je sezóna jahôd, o chvíľu bude aj ďalšie ovocie, ktoré sa dá obmieňať, tak...
Čerešňové šľahačkové rezy
Postupne míňam vlaňajšie zásoby kompótov. Dnes som pripravila zákusok z čerešní. Jednoduchý so šľahačkou.
Slaná torta - klobúk
Moja dnešná práca, nestíhala som síce celý fotopostup ale aspoň niečo som si nafotila.
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Ľušta s čerstvými hubami
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...
Kysnuté kokosové koláče
Jemné kysnuté cesto plnené vláčnou kokosovou plnkou. Verím, že popri klasických plnkách sa rodinka poteší aj...
Šomloi halušky bez lepku
Recept na šomloi halušky bez lepku sme pre vás pripravili v rámci našej receptovej výzvy: RECEPT NA ŽELANIE, ktorú zverejňujeme raz za mesiac na našom Facebooku....
Jahodové tartaletky s mascarpone krémom
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme...
Šťaveľový prívarok - šóška
Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...
Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....
Špekáčikový šalát
Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát...
Tlačenkový šalát podľa ČSN
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť....
Bryndzovník
Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme...