Frišný jablkový koláč fotorecept
Foto: helena10
Hrnčekový recept, použila som hrnček s objemom 2,5 dl.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
3/5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 PL (nemusí byť) |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
530 g (so šupkou) |
|
3 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené jablká aj so šupkou som narezala na kocky a poliala som ich citrónovou šťavou.
- 2
Na cesto najprv zmiešam v miske suché potraviny a vsypem k ním kocky jabĺk. Premiešam lopatkou, aby sa obalili v múke. Potom pridám olej, mlieko, rum, celé vajcia a vymiešam dokopy na hustejšie cesto.
- 3
Zmes rozotriem na olejovým sprejom vymastený okrúhly plech (priemer 26 cm).
- 4
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Pre istotu kontrolujem špajľou.
- 5
Vychladený koláč posypem zmesou mletej škorice a práškového cukru.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno
môže byť-rýchly aj chutný..
Koláčik robievam, niekedy aj s perníkovým korením, máme radi.
nielen variť a piecť sa tu človek naučí..:-)
Pěkný jablkový receptík, jako všechny od tebe, milá @helena10 ! Letí pozdravení a díky za tvá sdílení, vždy mě potěšíš.