Kakaové drobné pečivo s karamelom fotorecept
foodblog Sisters Bakery, 27. decembra 2022
Foto: Archív Michaely Smolovej
Najlepšie chutia na druhý deň.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na cesto dáme všetky prísady do misky a vypracujeme z nich kompaktné hladké cesto.
-
2
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho minimálne hodinu, pokojne však aj cez noc, odpočinúť v chladničke.
-
3
Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, necháme ho trochu pri izbovej teplote povoliť, aby zmäklo, a na mierne pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra.
-
4
Vykrajujeme hviezdičky (alebo iné tvary) a do polovice z nich spravíme v strede okrúhly otvor.
-
5
Keksíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Po dopečení necháme keksíky vychladnúť.
-
6
Potom ich plníme hustejším karamelom tak, že trochu karamelu nanesieme na celé hviezdičky a prikryjeme ich hviezdičkami s otvorom. Pozrite si, ako pripraviť domáci karamel.
-
7
Nakoniec keksíky pofŕkame roztopenou čokoládou rozmiešanou s trochou oleja a posypeme troškou soli.
Diskusia k receptu