Tvarohová torta
Tvarohová torta

Kilimandžáro torta fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. januára 2023
Kilimandžáro torta (fotorecept)
Foto: helena10

Vynikajúca torta, ktorú som upiekla dcére k sviatku podľa hrnčekového receptu.

45 minút
na 175 °C

Suroviny

Kakaový korpus:
2 hrnčeky
štipka
1 KL
4/5 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 PL
3 PL
2 ks (veľkosť L)
Tvarohový krém:
500 g
250 g
200 ml (30 %)
1 bal. (Smetafix)
4 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Na meranie surovín na cesto som použila hrnček s objemom 250 ml. Tortová forma je o priemere 23 cm.

  2. 2

    V miske mixérom vymiešam spolu všetky suroviny na cesto. Dno okrúhlej tortovej formy som vyložila papierom na pečenie a boky vystriekala olejom na pečenie. Vymiešané cesto vylejem do formy.

  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cesto približne 45 minút. Kontrola špajľou.

  4. 4

    Vychladnutý korpus prerežem na 3 časti. Spodnú časť dávam na podnos do obruče tortovej formy. Navlhčím ho primerane šťavou z mandarínkového kompótu. Z prostredného korpusu vyrežem po obvode pomocou menšieho tanierika tzv. obvodový kruh s prázdnym prostriedkom, ktorý uložím súbežne po obvode spodnej časti korpusu v obruči. Tiež ho navlhčím kompótovou šťavou.

    Kilimandžáro torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz si pripravím krém na plnenie torty. Smotanu, smeta-fix, mascarpone, tvaroh a cukry vyšľahám na krém a potom jemne lopatkou vmiešam odkvapkané nakrájané mandarínky z kompótu.

  6. 6

    Časť krému nanášam na spodný korpus a prikryjem ho tiež šťavou navlhčenou prostrednou časťou – vo veľkosti tanierika – zo stredného korpusu.

  7. 7

    Vrchný korpus narežem na trojuholníky. Počet je na vášom výbere (6-8-12 ks), podľa toho, či chcete trojuholníky užšie alebo širšie.

  8. 8

    Striedavo nanášam na vrch prostredného korpusu krém a po obvode korpusu zároveň ukladám postupne trojuholníky vrchného korpusu. Takto vyložím do tvaru hory skoro všetok krém. Nechávam si zo 2-3 lyžice krému, natriem ním trochu vrchnú vonkajšiu stranu trojuholníkov korpusu.

  9. 9

    Navrch hory – kopca krému uložím ešte trocha mandarínok a odložím hotovú tortu do chladničky ešte v obruči z tortovej formy, aby sa chute prepojili a krém stuhol.

    Kilimandžáro torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tortu Kilimandžáro po 5 – 6 hodinách vyberám z chladničky a nakrájam. Porcie ozdobím podľa vlastného vkusu. Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu

frezia
Výborná torta, ďakujem za pripomenutie, robievala som ju často.
helena10
Vďaka za nahliadnutie rcp.
Aj Tvoja torta vyzerá veľmi chutne. Je viac rôznych receptov na korpus, aj na plnku... Teraz som sa rozhodla pre recept z hrnčeka a ľahký krém. Torta chutila vynikajúco a bola vychválená. 😉
1x frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia