Jablkovo-mrkvový vločkáč s perníkovou chuťou fotorecept
Foto: kukulienka71
Nenáročný na suroviny a prípravu. Svojou vôňou a chuťou navodí tú správnu atmosféru a dodá energiu k predvianočným prípravám.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Koláčik som piekla vo forme 9x20 cm vystlanej navlhčeným a vyžmýkaným papierom na pečenie. Rúru som zapla na 180 °C pečenie s ventilátorom. Mrkvu aj jablko som ošúpala. Do misky som vyklepla dve celé vajcia a s cukrom som ich šľahala do peny asi 4 minútky. Priamo do misky som nahrubo nastrúhala jablko a mrkvu, prisypala obilné vločky, mleté orechy a koreniny. Ja som mala zmes vločiek z piatich zŕn, mám ich takto kúpené. Škoricu a zázvor si dajte podľa chuti.
-
2
Hmotu som dôkladne vareškou premiešala. Ona sa dá obohatiť sušeným ovocím, medom, semienkami, kúskami čokolády napr., fantázii sa tu medze nekladú. Forma nebola úplne plná. Pri pečení sa trocha koláčik vyduje.
-
3
Vločkáčik som piekla 40 minút a v podaní mojej rúry to bolo práve akurát. Koláčik nadobudol zvonka fajnovú chrumkavú kôrku a vnútri ostal vďaka jablku a mrkve vláčny. Ak si ho pred pečením neosladíte, môže sa hotový poliať datľovým alebo javorovým sirupom. Vďaka nemu som mala chuť a silu k dnešnému upratovaniu. Prajem ju aj vám :-)
Diskusia k receptu