Denné chody (iba fotorecepty)

prazdny

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

prazdny

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

prazdny

Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Mrkvový koláč s makom

Koláče

Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.

prazdny

Veterníky s hráškovou penou

Bezmäsité jedlá

Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...

prazdny

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou

Hlavné jedlá

Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

prazdny

Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou

Dezerty

Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou...

prazdny

Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom

Dezerty

Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme...

prazdny

Babičkin marhuľový koláč

Koláče

Marhule očistíme a nakrájame na kocky.

prazdny

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou

Večera

Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...

prazdny

Arančini s malinami a bielou čokoládou

Dezerty

Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...

prazdny

Syrové krekry so šunkou a s tapenádou

Slané chuťovky

Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...

prazdny

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím

Dezerty

V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

prazdny

Ragú z králika na červenom víne

Hlavné jedlá

Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...

prazdny

Zemiaková roláda s baby zeleninou

Bezmäsité jedlá

Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...

prazdny

Trubičky s jablkovým snehom

Koláče

Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 15 cm a široké 1, 5 cm...

prazdny

Škvarkové maxi pagáče

Bravčové mäso

Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...

prazdny

Fenyklová houbová polévka

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá, lahodná polévka pro milovníky fenyklu.