Recepty, kde je žĺtky
Hroznový závin
Na pomúčenej doske rozvaľkáme
cesto na hrúbku asi
2 mm. Suroviny na plnku
rozdelíme tak, aby vyšli na
dva...
Jahodový koláč s vanilkovým krémom
Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme
cukor a múku. Vložíme
do tortovej formy. Pečieme
v predhriatej rúre asi...
Moravské koláče
Z časti vlažného mlieka,
kryštálového cukru a
droždia pripravíme kvások.
Do misky preosejeme
múku, pridáme cukor, zmäknutý
tuk,...
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme
cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho
vyvaľkáme na hrúbku
1, 5 – 2 cm a...
Rebarborový koláč s tvarohom
Zo surovín vypracujeme cesto,
rozdelíme ho na 2 diely, jeden
diel dáme na vymastený plech
a natrieme naň...
Tvarohové rezy
Cesto vymiesime, dáme na
vymastený veľký rovný plech
(ako na roládu) a predpečieme.
Snehový koláč
Všetko dáme spolu do misky
a vyšľaháme. Dáme na plech,
natrieme dobrým lekvárom
a dáme zapiecť
Jablková štrúdľa
Vo vlažnej vode rozšľaháme
žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme
do hladkej múky, pridáme
rozpustené maslo
a vypracujeme...
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom,
pridáme rastlinný tuk, múku
zmiešanú s práškom do
pečiva a dobre vymiešame.
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme
redšie cesto, ktoré
necháme hodinu kysnúť.
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami
vymiešame do peny.
V troške vlažného mlieka
necháme vykysnúť droždie
a pridáme ho...
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor,
rozdrobené droždie, vlažné
mlieko, žĺtky, soľ a maslo.
Vypracujeme tuhšie cesto
a...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme
kvások. Potom zamiesime
zo všetkých surovín
cesto, rozdelíme ho na
3 časti a necháme...
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor
zmiešame, pridáme žĺtky,
pokrájaný tuk a čiastočne
spracujeme na cesto.
Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne
na hodinu do rumu.
Do misky preosejeme múku
a po okraji ju máličko posolíme.
Do múky...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov
pripravíme kysnuté
cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
Rybacia polievka so zeleninou
Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na...
Hroznový závin
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva...
Jahodový koláč s vanilkovým krémom
Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi...
Moravské koláče
Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk,...
Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...
Rebarborový koláč s tvarohom
Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 diely, jeden diel dáme na vymastený plech a natrieme naň...
Tvarohové rezy
Cesto vymiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme.
Snehový koláč
Všetko dáme spolu do misky a vyšľaháme. Dáme na plech, natrieme dobrým lekvárom a dáme zapiecť
Jablková štrúdľa
Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme...
Barónkine rezy
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...
Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
Rybacia polievka so zeleninou
Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na...