žĺtky

Energia 706.44 KJ
Kalórie 168,8 kcal8.44%
Sacharidy 0,84 g0.37%
Tuky 14,58 g20.83%
* žĺtky - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je žĺtky

prazdny

Hroznový závin

Koláče

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Suroviny na plnku rozdelíme tak, aby vyšli na dva...

prazdny

Jahodový koláč s vanilkovým krémom

Koláče

Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi...

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk,...

prazdny

Tvarohové pagáče

Bezmäsité jedlá

Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...

prazdny

Rebarborový koláč s tvarohom

Koláče

Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 diely, jeden diel dáme na vymastený plech a natrieme naň...

prazdny

Tvarohové rezy

Koláče

Cesto vymiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme.

prazdny

Snehový koláč

Koláče

Všetko dáme spolu do misky a vyšľaháme. Dáme na plech, natrieme dobrým lekvárom a dáme zapiecť

prazdny

Jablková štrúdľa

Koláče

Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme...

prazdny

Barónkine rezy

Dezerty

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

prazdny

Tvarohový krémovník

Dezerty

Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...

prazdny

Záhorácke kapustové koláče

Dezerty

Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

prazdny

Záhorácke kysnuté koláčiky

Koláče

Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...

prazdny

Skalický trdelník

Koláče

Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...

prazdny

Gerlachovské rezy

Dezerty

Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...

prazdny

Bratislavské rožky

Koláče

Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

prazdny

Tradičný veľkonočný koláč

Koláče

Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...

prazdny

Oškvarkové slimáky

Bravčové mäso

Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.

prazdny

Francúzsky koláč

Koláče

Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

prazdny

Rybacia polievka so zeleninou

Polievky

Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na...