30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým maslom.
- 2
Cesto posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme, uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri.
- 3
Hotový môžeme potrieť citrónovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu