Kysnutý orechový veniec

redakcia - fotkaredakcia, 16. decembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
 štipka
20 g
30 g
60 g
250 ml
2 ks
Náplň:
100 g
150-200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, soľ, roztopené maslo, žĺtky a s vlažným mliekom vypracujeme cesto a kvások. Necháme dobre vykysnúť a potom ho rozvaľkáme na plát, potrieme rozpusteným, ale polotuhým maslom.

  2. 2

    Cesto posypeme zmesou orechov, cukru a škorice, zvinieme, uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu narežeme. Pečieme najprv v horúcej rúre, potom plameň zmiernime, aby sa veniec dobre prepiekol aj vnútri.

  3. 3

    Hotový môžeme potrieť citrónovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia