príprava
na 175 °C
Postup
-
1
100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový cukor preosejeme, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z pomaranča vytlačíme 6 PL šťavy. Do misky dáme opražený kokos, práškový cukor, žĺtky, pomarančovú šťavu, múku, štipku soli a mäkké maslo. Vypracujeme na mäkké a hladké cesto.
- 2
Po častiach ním naplníme vrecúško s okrúhlym otvorom a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme prstienky s priemerom 6 cm. Plech dáme na 5 minút do chladničky. Prstienky pečieme v predhriatej rúre 12 – 15 minút pri teplote 175˚. Medzitým dáme do mixéra zvyšný kokos a cukor. Krátko pomixujeme.
- 3
Bielky prešľaháme vidličkou. Ešte horúce kokosové prstienky potrieme bielkom a posypeme kokosom. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu