Vábivé kokosové prstienky

redakcia - fotkaredakcia, 11. decembra 2009
15 minút
príprava
12-15 minút
na 175 °C

Suroviny

120 g
1 ks
3 ks
1 ks
170 g
250 g
75 g
50 g




Postup

  1. 1

    100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový cukor preosejeme, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z pomaranča vytlačíme 6 PL šťavy. Do misky dáme opražený kokos, práškový cukor, žĺtky, pomarančovú šťavu, múku, štipku soli a mäkké maslo. Vypracujeme na mäkké a hladké cesto.

  2. 2

    Po častiach ním naplníme vrecúško s okrúhlym otvorom a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme prstienky s priemerom 6 cm. Plech dáme na 5 minút do chladničky. Prstienky pečieme v predhriatej rúre 12 – 15 minút pri teplote 175˚. Medzitým dáme do mixéra zvyšný kokos a cukor. Krátko pomixujeme.

  3. 3

    Bielky prešľaháme vidličkou. Ešte horúce kokosové prstienky potrieme bielkom a posypeme kokosom. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia