Viedenské venčeky s kávovou príchuťou

redakcia - fotkaredakcia, 14. decembra 2009
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
2 ks
6 PL
2 PL
300 g
10 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a kávou, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a vlažnú čokoládu.

  2. 2

    Vareškou vypracujeme cesto, naplníme ním cukrárenské vrecko s hviezdičkovou násadkou a na plech striekame venčeky. Pred pečením sa majú plechy dať do chladničky.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180˚ asi 15 minút. Upečené a vychladnuté venčeky môžeme namáčať zvrchu v čokoláde ozdobiť lentilkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia