Rozmarné syrové koláčiky

redakcia - fotkaredakcia, 16. decembra 2009
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
7 PL
1 KL
Na natieranie:
250 ml
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, posekané maslo, zmiešame, prilejeme víno a spracujeme vláčne cesto. Necháme ho niekoľko hodín (najlepšie cez noc) v chlade odležať.

  2. 2

    Zo smotany, najemno postrúhaného syra a žĺtkov vymiešame hladkú zmes. Cesto rozvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary. Každý kúsok natrieme pripravenou zmesou, polovicu posypeme rascou a polovicu nepomletým makom.

  3. 3

    Upečieme do zlatista.

Diskusia k receptu