Pečivo s vaječným likérom
, 11. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
2 balíčky |
|
2 PL |
|
200 g |
|
2 ks |
|
Náplň: | |
1 balenie |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
125 g |
|
Na posypanie: | |
trochu |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme, a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 2
Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel.
- 3
Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu