Pečivo s vaječným likérom

Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 11. decembra 2009
Pečivo s vaječným likérom
Foto: Dr. Oetker
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
1 KL
2 balíčky
2 PL
200 g
2 ks
Náplň:
1 balenie
200 ml
3 PL
125 g
Na posypanie:
 trochu




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme, a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel.

  3. 3

    Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia