Parížske košíčky

starka - bez fotkystarka, 10. decembra 2009
Parížske košíčky
Foto: starka

Recept vznikol kombináciou z iných receptov v snahe využiť dostupné suroviny

120 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
50 g
140 g
2 ks
1 vrecko
2 ks
1 dcl
1  kopc.lyžička
1 kopc. lyžička
10 dkg
12,5  dkg
10  dkg




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, masla ,žĺtkov a vanilkového cukru zmiesime cesto a po kúsku vtláčame do vymastených formičiek ( košíčky stredné ) - cca 50 ks. Upečieme do ružova, vyklopíme.

  2. 2

    2 žĺtky, kávu, kakao, cukor a maizenu šľaháme nad parou do husta. Ochladíme a zmiešame s vymiešaným maslom a cukrom do hladkého krému. Môžeme pridať aj lyžičku kávového likéru. Krémom napníme košíčky a necháme dobre vychladiť

  3. 3

    Vychladené košíčky polievame čokoládou a ozdobíme mandľou

Diskusia k receptu

cica2
sú nádherné a určite aj chuťovo dobré....kk:)
lea1950
Dnes som po prvý krát piekla košíčky podla tohto receptu. Pečenie vo formičkách nejako velmi nemusím ale budem musieť pozmeniť naň moj názor. Tento recept je FANTASTICKÝ. Žiadne vyklepkávanie z formičiek a žiadne vyškrabávanie nepodarkov. Velmi pekne ďakujem. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia