Foto: janeh
Nevieme si bez nich predstaviť Vianoce... pečiem ich vždy aspoň z dvojitej dávky.
4
porcie
porcie
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknutý palmarin spracujeme so všetkými ostatnými surovinami a cez špeciálny nástavec na mäsovom mlynčeku vytláčame podkovičky, tyčinky alebo esíčka, ktoré hneď ukladáme na suchý plech (príp. papier na pečenie).
- 2
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata asi 10 min. pri teplote 180°C.
- 3
Ešte teplé pomocou príborového noža preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom, alebo končeky namáčame do čokoládovej polevy. Vychladnuté uložíme do krabíc a dobre schováme, ak chceme, aby nám vydržali do sviatkov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
25 dg masla, 14 dg mletých lieskovcov, 34 dg hl. múky,
2 bal. vanilkového cukru a 5 dg pr. cukru.
Zamiesime, upečieme pri 200 st. a obalíme v pr. cukre. Mňam!
Ďakujem za recept.