žĺtky

Energia 706.44 KJ
Kalórie 168,8 kcal8.44%
Sacharidy 0,84 g0.37%
Tuky 14,58 g20.83%
* žĺtky - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je žĺtky

prazdny

Strúhaný tvarohový koláč

Koláče

Vymiesime suroviny na cesto a cesto odložíme do chladničky na 30 - 45 minút.

prazdny

Tvarohový koláč s broskyňami a makom

Koláče

Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.

prazdny

Jahodové tartaletky s mascarpone krémom

Dezerty

Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme...

prazdny

Bezlepkový strúhaný tvarohový koláč s ovocím

Koláče

Cesto: Suché suroviny na cesto zmiešame, pridáme mokré suroviny a ručne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme...

prazdny

Chrumkavé veterníčky s čokoládovým krémom

Dezerty

Krehké cesto: Zmäknuté maslo vyšľahajte spoločne s cukrom, potom zapracujte múku. Rukami vypracujte krehké...

prazdny

Slané syrové praclíky

Slané chuťovky

Odskúšaný receptík, doma robievame len tieto. ?

prazdny

Orechový koláč so žĺtkovou glazúrou

Koláče

Veľmi starý recept na veľmi dobrý koláč.

prazdny

Strúhaný tvarohový koláč

Koláče

Tento koláčik robievame doma často. Je jedným z našich najobľúbenejších.

prazdny

Sladké vanilkovo-malinové kvietky

Dezerty

Potešia oči aj chuťové poháriky.

prazdny

Jemnučké mäkučké cupcakes s chytrým krémom

Dezerty

Po americky cupcakes, po slovensky tortičky v poháriku...

prazdny

Banánovo-orechová roláda

Dezerty

Vynikajúca roláda ako od babičky. Oplatí sa vyskúšať.

prazdny

Jablkovo-pudingové koláče

Koláče

Výborné kysnuté koláče s bohatou plnkou. Takejto dobrote odolá málokto :-)

prazdny

Jablkovo-makový koláč

Koláče

Stále nám zostalo ešte trocha vlaňajších jabĺk, tak u nás teraz fičia jablkové dezerty....

prazdny

Obrátené jablkové rezy

Dezerty

Svieže rezy ku káve.

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Medové kolieska s mascarpone a ovocím

Dezerty

Určite sa budete čudovať, že zasa medové kolieska. Teraz je to verzia s mascarpone a...

prazdny

Kysnuté záviny

Koláče

Vnučka namlela veľa maku na šúľance a tak som sa rozhodla na tieto sviatky ešte upiecť makovník...

prazdny

Žĺtkové rezy

Koláče

Žĺtkové rezy patria k mojim obľúbeným jarným receptom....

prazdny

Orechové slimáky z kysnutého cesta

Koláče

Zo zvyšku mletých orechov som vyskúšala tento recept, na skúšku len z polovičnej dávky.

prazdny

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

prazdny

Bavorské fašiangové Nonnenpfürzle s vanilkovou omáčkou

Dezerty

Ak sa vám práve nechce vypekať šišky a aj marmeláda vám už lezie aj ušami, mám...

prazdny

Štedrák

Koláče

Zo surovín na cesto pripravíme kysnuté cesto: Mlieko, cukor a sušené droždie zmiešame, a...

prazdny

Pečené buchty, najmäkšie aké som kedy piekla

Koláče

Tento recept mám už dlho, raz ho moja mamina našla a odvtedy robievam len tento...

prazdny

Makovo-jablkový zákusok s penou

Dezerty

Jemné cesto s makovo-jablkovou plnkou. Zákusok s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi mak....

prazdny

Oškvarkovo-slivkové papučky

Koláče

Recept som náhodou objavila v staršom časopise a hneď ma zaujal. Veľmi mi totiž pripomenul sadlovníky, ktoré som mala ako dieťa rada....

prazdny

Oškvarkové slané keksíky bez lepku

Slané chuťovky

Všimli ste si, že v obchodoch pomenej dostať slané keksíky bez lepku? A viete čo? Vôbec to nevadí, pretože my vám dnes ukážeme, ako si môžete slané keksíky bez lepku upiecť sami doma....

prazdny

Prekladanec

Bravčové mäso

Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...

prazdny

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom

Dezerty

Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

prazdny

Medové trubičky s karamelovým krémom

Dezerty

Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto.