Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček

Tradičný veľkonočný baranček fotorecept

sikovnavareska - fotkasikovnavareska, 13. apríla 2022
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
2 ks
4 ks
1 bal.
1 PL
z 1 citróna (nastrúhaná)
240 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame všetky suroviny okrem 4 bielkov a vyšľaháme.

    Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyšľaháme bielky na tuhý sneh.

    Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sneh z bielkov jemne vmiešame do cesta.

    Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešané cesto potom dáme do formy na barančeka (pre istotu môžete formu aj postriekať olejom na formy na pečenie). Cesto nemusí byť až po okraj formy, lebo počas pečenia sa nafúkne.

    Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri 180 °C asi 45 minút.

  6. 6

    Náš baranček na Veľkú noc je hotový😃 (ak barančeka nemožno po upečení vyklopiť, prikryte formu vlhkou utierkou a po cca 10 minútach formu z barančeka odstráňte).

    Tradičný veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Jestli to chápu správně, je to půl beránek.