Vanilkové veterníky
Foto: slovakbaker
Dokonalá kombinácia vanilkovej chuti a šľahačky v podobe týchto vynikajúcich veterníkov. Všetkým prajem krásnu Veľkú noc plnú šťastia, radosti a pokoja. SlovakBaker
porcií
na 190 °C
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
180 ml |
|
85 g |
|
štipka |
|
130 g |
|
3-4 ks (veľkosť M) |
|
Vanilkový žĺtkový krém: | |
400 ml |
|
1,5 bal. |
|
2 ks |
|
140 g |
|
150 g (zmäknuté) |
|
podľa chuti |
|
Šľahačka: | |
360 ml (33%) |
|
Postup
-
1
Odpaľované cesto: Vodu, maslo a štipku soli privedieme do varu. Stiahneme z plameňa, vsypeme múku, zamiešame. Vrátime na plameň a odpaľujeme 2-3 minúty, pokým nezískame hladkú hmotu. Cesto necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým pripravíme puding. Väčšiu časť mlieka zohrejeme, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a cukor. Vlejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnuté cesto premiešame a postupne zašľahávame rozľahané vajcia. Množstvo pridaných vajec záleží na konzistencii cesta. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame veterníky. Veterníky pokropíme studenou vodou, aby počas pečenia pekne narástli. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 40 minút. Upečené veterníky necháme vychladnúť. Z tohto množstva cesta by malo vyjsť 22 stredne veľkých veterníkov.
- 4
Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny. V druhej miske rozmiešame vychladnutý puding a ten postupne zašľahávame do maslovej peny. Prilejeme rum a vyšľaháme na hladký krém. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a odložíme.
- 5
Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a prenesieme do ďalšieho cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- 6
Veterníky prekrojíme, naplníme vanilkovým krémom a potom šľahačkou. Pocukrujeme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu