Mätový krém
Mätový krém

Mätový krém s jahodami

Natacha Pacal
cukrárka, 6. júna 2022
Mätový krém s jahodami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

500 ml
3 ks
2 ks
80 g
pár lístkov (čerstvá)
Na ozdobenie:
200 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme mlieko. Vložíme doň pár lístkov mäty, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút lúhovať.

  2. 2

    Ručne vymiešame vajíčka, žĺtky a cukor, pridáme precedené mätové mlieko a zmes nalejeme do sklenených zapekacích misiek. Vajíčka nešľaháme mixérom, pretože by sa vytvorila pena, ktorá pri pečení klesne a misky budú poloprázdne.

  3. 3

    Misky vložíme do vysokého plechu na pečenie a do výšky asi polovice misiek zalejeme vodou. Vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 170 °C asi 25 minút. Hotový krém vložíme na dve hodiny do chladničky.

  4. 4

    Vychladnutý krém ozdobíme nasekanými jahodami, ktoré zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu