Mätový krém s jahodami
cukrárka, 6. júna 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 ml |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
80 g |
|
pár lístkov (čerstvá) |
|
Na ozdobenie: | |
200 g |
|
čerstvá |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme mlieko. Vložíme doň pár lístkov mäty, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút lúhovať.
- 2
Ručne vymiešame vajíčka, žĺtky a cukor, pridáme precedené mätové mlieko a zmes nalejeme do sklenených zapekacích misiek. Vajíčka nešľaháme mixérom, pretože by sa vytvorila pena, ktorá pri pečení klesne a misky budú poloprázdne.
- 3
Misky vložíme do vysokého plechu na pečenie a do výšky asi polovice misiek zalejeme vodou. Vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 170 °C asi 25 minút. Hotový krém vložíme na dve hodiny do chladničky.
- 4
Vychladnutý krém ozdobíme nasekanými jahodami, ktoré zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy.
Tiež krém:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu