Mätový krém s jahodami
Natacha Pacal
cukrárka, 6. júna 2022
cukrárka, 6. júna 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme mlieko. Vložíme doň pár lístkov mäty, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút lúhovať.
- 2
Ručne vymiešame vajíčka, žĺtky a cukor, pridáme precedené mätové mlieko a zmes nalejeme do sklenených zapekacích misiek. Vajíčka nešľaháme mixérom, pretože by sa vytvorila pena, ktorá pri pečení klesne a misky budú poloprázdne.
- 3
Misky vložíme do vysokého plechu na pečenie a do výšky asi polovice misiek zalejeme vodou. Vo vodnom kúpeli pečieme pri teplote 170 °C asi 25 minút. Hotový krém vložíme na dve hodiny do chladničky.
- 4
Vychladnutý krém ozdobíme nasekanými jahodami, ktoré zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy.
Tiež krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu