Drobné pečivo
Drobné pečivo

Citrónové gombíky

lemonova - fotkalemonova, 15. mája 2022
Citrónové gombíky
Foto: lemonova

Tento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť :-) Len musíte dať trošku pozor na dĺžku pečenia, Zobraziť celý popisTento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť :-) Len musíte dať trošku pozor na dĺžku pečenia, aby sa cesto prepieklo, takže sa riaďte svojimi skúsenosťami s rúrou, ktorú používate. Pôvodný recept prikladám v linku, ja som si ho upravila a vyrobila tieto veselé gombíky.
Zdroj: Recept, ktorým som sa inšpirovala

45 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

200 g
z 1/2 citróna
štipka
40 g (v prášku)
2 PL
80 g
2 ks
120 g (izbovej teploty)
podľa chuti
 (na potretie)
 (na zdobenie)




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešajte s cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, pridajte žĺtky a mlieko a ešte dobre premiešajte.

  2. 2

    Pridajte preosiatu múku spojenú s práškovým pudingom, so štipkou soli a vanilkou. Vypracujte vláčne cesto, ktoré dáte na chvíľu do chladničky. Netreba vôbec na dlho, úplne postačí takých 15 minút.

  3. 3

    Z cesta tvarujte loptičky (o niečo menšie ako ping pongové). Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby mali priestor. Pečením povolia. Pred pečením ešte urobte v strede hlbšiu jamku a jemne ich potrite bielkom.

  4. 4

    Gombíky pečte 15 minút pri teplote 165 °C. Treba sa však riadiť svojimi skúsenosťami s rúrou. Mali by chytiť zlatú farbu. Odporúčam skontrolovať jeden, ako je upečený odspodu a prípadne ešte nechať cca 3 - 4 min dopiecť.

  5. 5

    Po vytiahnutí z rúry a vychladnutí jamky vyplňte džemom, najlepšie rôznych farieb. Nie len, že budú gombíky chutné, ale budú sa vám aj páčiť :-) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia