Foto: lemonova
Tento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť :-) Len musíte dať trošku pozor na dĺžku pečenia, Zobraziť celý popisTento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť :-) Len musíte dať trošku pozor na dĺžku pečenia, aby sa cesto prepieklo, takže sa riaďte svojimi skúsenosťami s rúrou, ktorú používate. Pôvodný recept prikladám v linku, ja som si ho upravila a vyrobila tieto veselé gombíky.
Zdroj: Recept, ktorým som sa inšpirovala
príprava
na 165 °C
Suroviny
200 g |
|
z 1/2 citróna |
|
štipka |
|
40 g (v prášku) |
|
2 PL |
|
80 g |
|
2 ks |
|
120 g (izbovej teploty) |
|
podľa chuti |
|
(na potretie) |
|
(na zdobenie) |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešajte s cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, pridajte žĺtky a mlieko a ešte dobre premiešajte.
- 2
Pridajte preosiatu múku spojenú s práškovým pudingom, so štipkou soli a vanilkou. Vypracujte vláčne cesto, ktoré dáte na chvíľu do chladničky. Netreba vôbec na dlho, úplne postačí takých 15 minút.
- 3
Z cesta tvarujte loptičky (o niečo menšie ako ping pongové). Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby mali priestor. Pečením povolia. Pred pečením ešte urobte v strede hlbšiu jamku a jemne ich potrite bielkom.
- 4
Gombíky pečte 15 minút pri teplote 165 °C. Treba sa však riadiť svojimi skúsenosťami s rúrou. Mali by chytiť zlatú farbu. Odporúčam skontrolovať jeden, ako je upečený odspodu a prípadne ešte nechať cca 3 - 4 min dopiecť.
- 5
Po vytiahnutí z rúry a vychladnutí jamky vyplňte džemom, najlepšie rôznych farieb. Nie len, že budú gombíky chutné, ale budú sa vám aj páčiť :-) Dobrú chuť.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :-)