Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Šľahačkové pudingáče fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. júna 2022
Šľahačkové pudingáče (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov koláčov, ktoré sa určite vyrovnajú aj tým najlepším krémovým zákuskom.

12 ks
porcií
70 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
80 g
1 ČL
250 ml vlažné
150 ml
2 ks
1 kocka (čerstvé)
z 1/2 citróna
Pudingová plnka:
650 ml
4 PL
120 g zmäknuté
2 bal. (alebo vanilkový puding)
Šľahačka:
250-300 ml (33 %)
1 bal.
Na potretie:
Na posypanie:
Na potretie cesta:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL kryštálového cukru, 1PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín a kvások. Rukou alebo mixérom vymiesime hladké cesto. Vrch cesta pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Pripravíme si suroviny na plnku.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Pudingová plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do pudingu potom vmiešame zmäknuté maslo a necháme vychladnúť.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta urobíme šúľok, ktorý rozdelíme na rovnakých 12 kúskov.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Z každého kúsku cesta urobíme šúľky dlhé 20-25 cm v strede prehneme a urobíme vrkoče. Konce cesta vložíme zospodu, aby sa neotvárali.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne poukladáme pripravené vrkoče, ktoré necháme na plechu nakysnúť.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení necháme vychladnúť.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnutú pudingovú plnku vyšľaháme do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Koláčiky po vychladnutí pozdĺžne prekrojíme. Na spodnú časť lyžicou nanesieme jahodový džem a následne plnku.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 11
  12. 12

    Nastriekame na pudingovú plnku a zakryjeme vrchnou časťou.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 12
  13. 13

    Odložíme do chladničky a pudingáče pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Šľahačkové pudingáče (fotorecept)  - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Kysnuté cestá, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

olinecka
@cesminaz (6.6.2022 08:34)

Neskoro už, niet... Haha... Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha