Linecké vajíčka s citrónovým krémom
mesačník Varecha, 11. apríla 2022
Foto: Shutterstock
Anglický lemon curd cream je výborný citrónový krém, ktorý je kráľovskou náplňou do keksíkov, rolád, tort aj palaciniek. Pripravte si ho s nami a Zobraziť celý popisAnglický lemon curd cream je výborný citrónový krém, ktorý je kráľovskou náplňou do keksíkov, rolád, tort aj palaciniek. Pripravte si ho s nami a naplňte ním linecké pečivo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
200 g |
|
400 g |
|
4 ks |
|
2 ČL |
|
Na obalenie: | |
1 bal. |
|
3 PL |
|
Citrónový krém (300 g): | |
4 ks bio |
|
150 g |
|
100 g |
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Z preosiatej múky, cukru, mäkkého masla, zo žĺtkov a z nastrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a pol hodiny chladíme.
- 2
Cesto rozdelíme na polovice. Z jednej časti na pomúčenej doske vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm. Vykrojíme spodnú časť vajíčok. Vyvaľkáme aj druhú časť cesta a vykrojíme vrchnú časť vajíčok s otvorom v strede. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút dozlatista. Ešte horúce pečivo obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
- 4
Citrónový krém (lemon curd): Nad vodný kúpeľ postavíme misku, do ktorej dáme vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme 15 minút do zhustnutia.
- 5
Spodnú časť lineckých vajíčok natrieme citrónovým krémom, prikryjeme vrchnou časťou s otvorom a jemne pritlačíme. Citrónový krém môžeme skladovať tri dni v uzavretom pohári v chladničke.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu