Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké vajíčka s citrónovým krémom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. apríla 2022
Linecké vajíčka s citrónovým krémom
Foto: Shutterstock

Anglický lemon curd cream je výborný citrónový krém, ktorý je kráľovskou náplňou do keksíkov, rolád, tort aj palaciniek. Pripravte si ho s nami a Zobraziť celý popisAnglický lemon curd cream je výborný citrónový krém, ktorý je kráľovskou náplňou do keksíkov, rolád, tort aj palaciniek. Pripravte si ho s nami a naplňte ním linecké pečivo.

20 ks
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
200 g
400 g
4 ks
2 ČL
Na obalenie:
1 bal.
3 PL
Citrónový krém (300 g):
4 ks bio
150 g
100 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Z preosiatej múky, cukru, mäkkého masla, zo žĺtkov a z nastrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a pol hodiny chladíme.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovice. Z jednej časti na pomúčenej doske vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm. Vykrojíme spodnú časť vajíčok. Vyvaľkáme aj druhú časť cesta a vykrojíme vrchnú časť vajíčok s otvorom v strede. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút dozlatista. Ešte horúce pečivo obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.

  4. 4

    Citrónový krém (lemon curd): Nad vodný kúpeľ postavíme misku, do ktorej dáme vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme 15 minút do zhustnutia.

  5. 5

    Spodnú časť lineckých vajíčok natrieme citrónovým krémom, prikryjeme vrchnou časťou s otvorom a jemne pritlačíme. Citrónový krém môžeme skladovať tri dni v uzavretom pohári v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia