Foto: pn
Zase niečo populárne z Chorvátska. Tento zákusok sa mi veľmi páči, nie je s ním moc roboty a je veľmi chutný.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
150 g mleté |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
800 ml |
|
150 g |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
3 bal. |
|
1 PL |
|
250 g |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
Navrch: | |
(alebo mleté orechy) |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky, pomaly pridávame cukor. Keď sú vyšľahané, postupne pridávame a varechou vmiešame mleté orechy, múku, strúhanku. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 25 minút. Ja som použila formu s rozmermi 25x35 cm.
-
2
Kým sa pečie korpus, spravíme si plnku. 600 ml mlieka s kryštálovým cukrom dáme variť. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame, pridáme puding, Gustin a zvyšných 200 ml mlieka a vymiešame. Túto zmes pridáme do vriaceho osladeného mlieka a uvaríme hustý puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo. Plnku rozdelíme na dve časti. Jedna bude žltá a do druhej pridáme roztopenú čokoládu a dobre vymiešame.
-
3
Keď korpus vychladne, papier stiahneme, korpus položíme na dosku alebo tácku a plníme (môžete plniť aj v plechu, ja som robila tortu tak som plnila vo forme 25x35 cm). Na korpus natrieme žltú plnku,
-
4
Na žltú plnku poukladáme sušienky, ktoré namáčame do mlieka. Na sušienky natrieme čokoládovú plnku.
-
5
Ak robíte len zákusok, čokoládovú plnku posypte mletými orechami. Ak budete robiť tortu, dajte vychladnúť do druhého dňa a potom polejte potom čokoládovou polevou (na obrázku je poliata čokoládou).
-
6
Teraz sa pôjde ozdobovať.
-
7
Tu je ozdobená.
Diskusia k receptu