Hrnčekový jogurtový koláč fotorecept
Foto: kucharecka33
Mám veľmi rada tvarohové koláče. Hľadala som zdravšiu, menej kalorickú aj lacnejšiu alternatívu a úpravou jedného
koláčika vznikol tento :-)
Zdroj: Pôvodný recept na tvarohový koláč
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
5 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie plechu) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Cesto: Cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny
-
2
Pridávame postupne mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a kakao.
- 3
Vymiešame redšie cesto. Polovicu cesta nalejeme na vymastený a krupicou vysypaný plech. Pečieme len 10 minút na 180 °C (alebo v teplovzdušnej rúre na 160 °C).
- 4
Pripravíme si plnku. Jogurt zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Primiešame Zlatý klas. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do plnky. Ak máme redší jogurt, plnka bude dosť tekutá, môžeme pridať polovicu až celý balíček zlatého klasu.
- 5
Na vrch dáme druhú polovicu cesta. Keďže je tiež dosť riedke, dávam si ho do zdobiaceho vrecka a nanesiem ho v pásikoch rovnomerne po celej ploche. Pečieme ďalších 20 minút na 180 °C.
- 6
Koláčik môžeme po vybratí z rúry poprášiť cukrom.
- 7
Ak zvládnete vydržať :-) je dobré nechať ho pred krájaním vychladnúť, kocky budú krajšie. Zostáva stále mäkký, svieži a šťavnatý. Dobrú chuť :-)
- 3
cca 33x26cm :-)