Tuk

Tuk ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Slané mandľové slzičky

    Nastrúhame syr a zo surovín spracujeme cesto a uložíme ho na noc do chladu.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové pagáčiky

    Všetko spolu zmiesime, dáme na chvíľku do chladu a potom vykrajujeme pagáčiky

  • Recept bez obrázku

    Syrový puding

    Do vriaceho mlieka pridáme tuk, soľ a naraz vysypeme múku. Za stáleho miešania vypracujeme hladké tuhé cesto, ktoré sa nelepí na hrniec.

  • Recept bez obrázku

    Syrové krokety

    Ementálsky syr postrúhame, pridáme mlieko, rozšľahané vajce, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Piperada

    Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme do tepla.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky koláč

    Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Recept bez obrázku

    Francúzske kurča

    Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Rybie placky

    Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

  • Recept bez obrázku

    Špenátová fašírka

    Udusený špenát premiešame s nakrájanými žemľami sparenými horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme žĺtky, roztopené maslo, rozotrený cesnak, nadrobno nasekanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Pečené plnené pstruhy

    Najprv si pripravíme plnku. Pomleté mäso a cibuľu zmiešame so strúhankou. Osolíme, okoreníme a premiešame s rozšľahaným vajcom. Potom zmes opražíme v rozohriatom tuku, podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a domäkka udusíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist