Plnená paprika s krúpkami

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Plnená paprika s krúpkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 ks
1 ks, väčšia
20 g
20 g
120 g
120 g
2 ks, väčšie čerstvé
100 g
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne varíme. Opakujeme aspoň trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistíme. Mäso, dve cibule a cesnak nasekáme nadrobno.

  2. 2

    Do misy dáme uvarené krúpy, vajcia, nakrájané suroviny, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme podľa chuti. Naplníme papriku a pečieme v rúre pri 160 0C asi 22 minút. Preložíme oštiepkom a zapečieme. Paradajky ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, preložíme do studenej, olúpeme a nakrájame na hrubo.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame nadrobno, opečieme na tuku, pridáme pretlak, paradajky, citrónovú kôru, nové korenie a soľ, podlejeme vodou a varíme. Počas varenia prilievame vodu až kým sa paradajky nerozvaria. Potom prebytočnú vodu odparíme, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Papriky nakrájame na kolieska a podávame.

Diskusia k receptu

viera1
Tu sa asi nedočkám odpovede,ale zaujíma ma akú pachuť majú krúpy...
abend
@ viera1, mňa by to tiež zaujímalo, milujem krúpy a nezdá sa mi, že by krúpy mali pachuť a robím ich dosť často.
tinca
ja som raz skúsila miesto ryže aj pohánku
viera1
A keď potrebujete veľmi rýchlo navariť,pridajte miesto ryže jemné ovsené vločky (lidl-žltý obal). Sú výborné aj na zahusťovanie polievok.
bozulka
Konečne aj od profesionála fotopostup.Ináč sa mi recept páči.
@viera1 , pan šefkuchár asi myslel typickú krúpovú chuť.To je ako s držkami,keď povaríš - zleješ,dáš čistú vodu,opakuješ 2-3x stratíš typickú chuť.Mňa by zaujímala tá zelená príloha-zem.pyré s čím?
cica2
úvodné foto je krásne a aj zaujimavý recept
zvoncek
aj mňa zaujala tá príloha, žeby zemiakové pyré s brokolicou? ale to by bolo mnoho rôznych chutí, papriky s mäsom, oštiepok, paradajková omáčka a k tomu by mi stačil dia chlebík alebo bageta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia