Plnená paprika s krúpkami
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne varíme. Opakujeme aspoň trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistíme. Mäso, dve cibule a cesnak nasekáme nadrobno.
- 2
Do misy dáme uvarené krúpy, vajcia, nakrájané suroviny, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme podľa chuti. Naplníme papriku a pečieme v rúre pri 160 0C asi 22 minút. Preložíme oštiepkom a zapečieme. Paradajky ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, preložíme do studenej, olúpeme a nakrájame na hrubo.
- 3
Cibuľu nakrájame nadrobno, opečieme na tuku, pridáme pretlak, paradajky, citrónovú kôru, nové korenie a soľ, podlejeme vodou a varíme. Počas varenia prilievame vodu až kým sa paradajky nerozvaria. Potom prebytočnú vodu odparíme, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Papriky nakrájame na kolieska a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@viera1 , pan šefkuchár asi myslel typickú krúpovú chuť.To je ako s držkami,keď povaríš - zleješ,dáš čistú vodu,opakuješ 2-3x stratíš typickú chuť.Mňa by zaujímala tá zelená príloha-zem.pyré s čím?