Foto: bejulienka
Úžasne veľa krému. Nebojte sa odpaľovaného cesta, nie je to nič zložité, len nesmiete rúru otvoriť 20min!
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme tuk a necháme ho roztopiť. Ak je, pridáme naraz múku a hneď miešame, asi 30sek. Cesto by sa malo odlepovať od hrnca.
- 2
Podľa receptu pridáme vajcia do vychladnutej zmesi, ja pridávam aj hneď po odstavení zo sporáka. Takže pridáme 6 vajec, po každom vajci cesto premiešame alebo zamixujeme. Mixujeme asi 1min.
- 3
2 plechy si vymastíme, vymúčime a cesto "vylejeme" rovnomerne na oba plechy. Cesto stierkou porozťahujeme po celom plechu. Bude sa akoby odliepať, zdvíhať z plechu aj s múkou, ale len roztierajte. Bude to len tenká vrstva. A vložíme do rúry na 160C na 20min. Pri odpaľovanom ceste sa nesmie rúra skôr otvoriť, aby cesto "nespadlo". Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť oba plechy naraz.
- 4
Medzitým si uvaríme krém- mlieko so zl. klasom a vanilkovým cukrom, 50g práškovým cukrom uvaríme na hustú kašu. Margarín či maslo si vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a dodáme do vychladnutej kaše.
- 5
Po vybratí z rúry cesto necháme vychladnúť/to je chvíľa/, špachtličkou ho poodlepujeme z plechu. Na jedno cesto dáme všetku plnku, poroztierame ho do jamiek, natrieme aj vrchy "Tatier" a prikryjeme druhým cestom. Posypeme práškovým cukrom, makrájame na široké kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ak mi niekto vie poradiť, budem rada. Vlny /či hory/ sa mi spravia velikánske a aj napriek tomu, že nechám 20min. rúru zatvorenú, mi tie vlny klesnú. Nie úplne, ale akoby zmäkli a sú menšie. Čím je to? Mám aj recept na veterníky, ale tie moje nie sú také "tvrdé" ako v obchode. Ale aj tak sú dobré...Ďakujem
,,, je to unikátne.... varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-tvarohovy-zakusok-fotore...