Krakovská pochúťka

angelheart - fotkaangelheart, 11. októbra 2011

Recept mám od maminy, ona neviem, odkiaľ ho mala, takže ani neviem, prečo sa to volá Krakovská pochúťka :)

20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
1 dl
4 ks
2 PL
  - strúčik
100 g (paštéta)
200 g
  na vymastenie




Postup

  1. 1

    Žemle pokrájame na malé kocky a sparíme ich horúcim mliekom. Pridáme rozšľahané vajcia, soľ, korenie, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme rozotretú hydinovú pečeň.

  2. 2

    Dno vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy vyložíme jednou časťou pripravenej zmesi, na ňu uložíme olúpané párky a doplníme druhou časťou zmesi. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30-40 min.

Diskusia k receptu

hubata
Toto bežne robievam a voláme to "stratené kura". Okrem pečienky niekedy dám aj uvarené drobky z polievky. Je to dobré nielen ako plnka, ale ako aj samostazné jedlo.
huck
@hubata , sme asi myšlienkach na istych frekvenciach :) Aj mne prve čo napadlo pri čitani receptu , že je to vlastne stratene kura. Možno s malou obmenou, naša mama nedavala parky, ale tiež kusky vareneho kuracieho masa. No, variacie na danu temu su vždy zaujimave a vitane.Mam to rada ako samostatne jedlo so zlenym šalatom . Skusim to niekedy s parkami podla tohoto receptiku.
angelheart
No, vidíte, my sme to vždy mali takto - ako samostatné jedlo, väčšinou na večeru a s kuraťom (ak ostane) by to mohlo byť dobré :) , ďakujem za nápad.
cica2
tiež robievam ale nedávam párky, je to výborné a aj u nás sa to volá stratené kura, ako už spomínali dievčatá:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia