Tento zákusok mi vždy veľmi chutil, ale nemohla som zohnat recept a tak som si ho poskladala z rôznych receptov.
porcií
Suroviny
| svetlé cesto: | |
| 3 ks |
|
| 160 g |
|
| 160 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 0,5 dcl |
|
| 5 PL teplá |
|
| tmavé cesto: | |
| 2 PL |
|
| krém tmavý: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 4-5 PL silná uvarená |
|
| 1 KL |
|
| 250 g ( maslo ) |
|
| kokosova plnka: | |
| 200 g |
|
| 2 dcl |
|
| 220 g |
|
| 125 g ( maslo ) |
|
| 1 dcl - (môžeme pridať aj hrozienka) |
|
| poťahová hmota: | |
| 250 g |
|
| 250 g preosiaty |
|
| 250 g |
|
| svetlý krém: | |
| 3 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 125 g /maslo/ |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia s cukrom vyšlaháme, pridáme vodu a olej- potom primiešama múku a práš. do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Takto si pripravíme aj tmavé cesto len pridame 2 PL kakaa.
-
2
Krém: V miske vyšlahame vajička a cukor. Potom misku dáme na hrniec s vriacou vodou. Pridáme kávu, kakao, vanilkový cukor. Miešame nad parou pokial krém nezhustne- asi tak 10-15 min. Po vychladnutí zašlahame palmarín.
- 3
Kokosový krém: Uvaríme mlieko, pridame cukor, kokos, rum, hrozienka, palmarín a všetko dobre vymiešame.
- 4
Bielý krém : 2 dcl mlieka uvaríme s cukrom. 1 dcl mlieka rozmiešame so zlatým klasom a pridáme do vriaceho mlieka- uvaríme puding. Po vychladnutí vyšľahame s palmarínom.
- 5
Hnedé cesto natrieme marhuľovým lekvarom, na lekvar dame este teplú kokosovu hmotu- nechame vychladnuť.
- 6
Na kokosovú hmotu opatrne natrieme ešte aj tmavý krem.
- 7
Na krém dame svetlé cesto a dame do chladu stuhnúť.
- 8
Rozkrajame na 5 časti: ja piškotové cesto pečiem na plechu 26x 35cm - tak nakrájam 7 cm pásy, ktore natriem po bokoch a na vrchu bielým krémom.
- 9
Kazdý pás potiahneme marcipánom rozvaľkaným medzi foliami. Marcipán uhladíme, a dame zase stuhnuť.
- 10
Krajame na rezy 2 cm široke – každy rez môžeme ozdobit kvetinkou alebo kandizovanou čerešničkou.
- 11
Ja používam túto poťahovú hmotu "marcipán" : zmäknutý stužený tuk-Cera, práškový cukor, sušené mlieko a mandľovú aromu vymiesime. Poťahovku rozdelime na 5 časti, každú rozvaľkáme- ja vaľkam medzi foliami a potiahneme rez.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









no tento tvoj je "Tvoj" a ešte viac ma láka ho urobiť ;)