Tvarohový krémeš trochu inak

vieraa - fotkavieraa, 23. júla 2011
Tvarohový krémeš trochu inak
Foto: vieraa

Tento recept mám veľmi rada, pretože je rýchly a určite bude chutiť aj Vám.Ked ho urobím, tak sa po ňom iba zapráši.Ja som ho robila na Veľkú noc, preto tie farebné vajíčka. Podobný klasickému francúzskemu krémešu,však posúdte sami a želám dobrú chuť.

24
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
250g
250g
1 bal. malé
1 bal.
 podla potreby
trošku
2-3 ks
1 ks
kusok do polevy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu krému /práškový cukor tam nie je vyobrazený,pretože ja som použila iba vanilínový cukor/

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pripravíme misu /oblžníkovú/, ktorú vyložíme oblátkami /tak ako je na obrázku/.Na spodok možte dať aj dve na seba.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh, , vanilínový cukor vyšľaháme do peny.Uvaríme želatinu podla návodu a necháme vychladnút.Medzi tým si osobitne vyšľaháme Heru s troškou prášk.cukru /može dať a nemusí/, pridáme nastrúhanú pomarančovú kvoru a troška pomarančovej šťavy.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 3
  4. 4

    Obidve plnky vyšlahanú Heru a tvaroh spojíme dohromady, pridáme vychladnutú želatinu. Zamiešame a vylejeme do pripravenej misy s oblátkami.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 4
  5. 5

    Navrch poukladáme nakrájané banány /može byť aj iné ovocie/.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme oblátkou dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2 hodiny

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 6
  7. 7

    Ešte chcem pripomenút, že vrchné oblátky možte potrieť krémom ak Vám trošku zostalo. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, necháme chvílu stuhnúť a možme ľubovolne ozdobiť.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 7

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Nerozmočia sa tie oblátky? Asi sa to rýchlo zbaští že sa nestačia rozmočiť. Krém je eňo-ňuňo aj keď namiesto Hery obetujem maslo, keďže máme malých špuntov. Možno by ani nebolo treba veľa keď je tam želatína tá tvaroh nepustí.
sladkacokolada odpoved: ked to vyberieš z chladničky je to pekne stuhnuté a bočné oblátky pekne odlepíš a poleješ to čokoládovou polevou, ozdobíš a dáš nachvílu eše do chladničky
hubata : oblátky sa ti nerozmočia, sú trošku makké, ale koláč pekne vyberieš z misky, drží pohromade, pretože je stuhnutý z chladničky.Na spodok ked dáš 2 oblátky tak sa ti nemá čo prilepiť o misku.
poznám, veľmi dobrý koláčik ja nedávam oblátky ale piškóty . Poukladám piškóty a ovocie aké práve mám po ruke a ked mám chuť dávam to do tortovej formy alebo malých misiek a máme malú tortičku pre každého.
nedá sa tá misa vyložiť potravinovou foliou a po stuhnutí celý zákusok vybrať von alebo bez folie to jednoducho teplým nožom obrezať.

Pridaj komentár k receptu: