Foto: sueclash
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, tvaroh, maslo a štipku soli zmiešame na vláčne cesto. Vo fólii necháme asi 30 minút v chlade odpočívať.
- 2
Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 C. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formu a vytvarujeme 1 cm vysoký okraj. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Popečieme asi 10 minút pri teplote 180 C.
- 3
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame čerstvý syr s tvarohom a žĺtkami a pikantne ochutíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi. Rozotrieme na koláč. Rajčiny omyjeme, rozpolíme a kladieme reznou plochou na syrovú penu. Pečieme v rúre asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu