Paradajkový koláč

sueclash - fotkasueclash, 14. októbra 2011
Paradajkový koláč
Foto: sueclash
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g, netučný
80 g
2 ks
150 g
200 g, netučný
250 g
 na vymastenie
 na vysypanie




Postup

  1. 1

    Múku, tvaroh, maslo a štipku soli zmiešame na vláčne cesto. Vo fólii necháme asi 30 minút v chlade odpočívať.

  2. 2

    Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 200 C. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním formu a vytvarujeme 1 cm vysoký okraj. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Popečieme asi 10 minút pri teplote 180 C.

  3. 3

    Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame čerstvý syr s tvarohom a žĺtkami a pikantne ochutíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do zmesi. Rozotrieme na koláč. Rajčiny omyjeme, rozpolíme a kladieme reznou plochou na syrovú penu. Pečieme v rúre asi 30 minút.

Diskusia k receptu

jamarlen
fantázia, a dokonca bez prebytočného tuku. určite v čo najkratšej dobe skúsime....
mijaita
Krasny recept, ale co strávník, to bude z pusy lovit slupky z rajcat :-(
sueclash
@mijaita nam supky nevadili, ale komu ano, daju sa samozrejme osupat pred pecenim.. :-) lahka pomoc.. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia