Inšpirovala som sa receptom od autorky Vavan :) Môžem potvrdiť, že koláčik je výýbornýýý .......
príprava
na 200 °C
Suroviny
Biele cesto: | |
8 PL |
|
8 ks |
|
8 PL |
|
1 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Tmavé cesto: | |
8 PL |
|
8 ks |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
8 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
800 g čerstvé |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
250 g |
|
100 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
|
|
30 g |
|
Postup
-
1
Biele cesto: Bielky vyšlaháme, pridáme cukor, polohrubú múku, olej, prášok do pečiva.
- 2
Tmavé cesto: žĺtky vyšlaháme s cukrom do penista. Postupne pridáme mlieko, olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
V pôvodnom recepte sa robili kôpky šachovnicovo, ale ja som to len liala. Najprv tmavú piškótu- do ktorej som ešte pukladala zopár čerstvých černíc obalených v práškovom cukre, potom na to svetlú. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení som pokropila šťavou z černicového kompótu.
- 4
Plnka: Černice umyjeme, rozmixujeme. Cez husté sitko prepasírujeme. Komu nevadia zrniečka, nemusí. Pridáme 2 PL maizeny, 2 PL polohrubej múky a cukor. Uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu.
- 5
Krém navrstvíme na vychladnuté cesto, polejeme bielou čokoládou a ľubovoľne ozdobíme :) Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cica2: velmi jednoducho: najprv nalejeme bielu polevu, ktorú necháme trocha vychladnúť, ale nie úplne..... potom som urobila čiary z tmavej čokolády po dĺžke zákusku - normálne lyžičkou ... a potom špajlou alebo špáratkom som urobila tie ťahy ... nie je to dokonalé, ale snažila som sa :D
evkalibka: tak chuťovo to vooobec nevadilo :) nemala som HERU len ten palmarin....