Černicová bomba

nikola166 - fotkanikola166, 21. augusta 2011
Černicová bomba

Inšpirovala som sa receptom od autorky Vavan :) Môžem potvrdiť, že koláčik je výýbornýýý .......

20 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Biele cesto:
8 PL
8 ks
8 PL
1 PL
1/2 balíčka
Tmavé cesto:
8 PL
8 ks
1 dcl
1 PL
2 PL
8 PL
1/2 balíčka
Plnka:
800 g čerstvé
8 PL
2 PL
2 PL
250 g
100 g
Poleva:
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Biele cesto: Bielky vyšlaháme, pridáme cukor, polohrubú múku, olej, prášok do pečiva.

  2. 2

    Tmavé cesto: žĺtky vyšlaháme s cukrom do penista. Postupne pridáme mlieko, olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    V pôvodnom recepte sa robili kôpky šachovnicovo, ale ja som to len liala. Najprv tmavú piškótu- do ktorej som ešte pukladala zopár čerstvých černíc obalených v práškovom cukre, potom na to svetlú. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení som pokropila šťavou z černicového kompótu.

  4. 4

    Plnka: Černice umyjeme, rozmixujeme. Cez husté sitko prepasírujeme. Komu nevadia zrniečka, nemusí. Pridáme 2 PL maizeny, 2 PL polohrubej múky a cukor. Uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu.

  5. 5

    Krém navrstvíme na vychladnuté cesto, polejeme bielou čokoládou a ľubovoľne ozdobíme :) Dobrú chuť !

    Černicová bomba - obrázok 5

Diskusia k receptu

cica2
krásny zákusok a určite aj chuťovo výborný! Už je v mojej kk:)) Nádherne si ho aj ozdobila, ako si spravila taký pekný vzor?
evkalibka
zákusok vyzerá výborný, no nevadí v plnke palmarin ? ja ho používam len do mieseného cesta
nikola166
Ďakujem za komentáre :)
cica2: velmi jednoducho: najprv nalejeme bielu polevu, ktorú necháme trocha vychladnúť, ale nie úplne..... potom som urobila čiary z tmavej čokolády po dĺžke zákusku - normálne lyžičkou ... a potom špajlou alebo špáratkom som urobila tie ťahy ... nie je to dokonalé, ale snažila som sa :D
evkalibka: tak chuťovo to vooobec nevadilo :) nemala som HERU len ten palmarin....
elisticka
dobry zakustek no aj ja davam palmarin 1:1 s maslom potom je to tuha vyborna plnka ....
enss
Krásna dobrotka. Ide trojdňový víkend, aj sa trošku ochladí, černice v záhradke dozrievajú, inšpirovala si ma.....
vavan
@nikola166 to som veľmi rada že som ťa inšpirovala,no ja na plnky zásadne používam maslo.Aj ja mám ešte jednu obmenu tohto zákusku keď budem mať viacej času pridám recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia