Foto: danculka
Zatial som sa nevenovala medovníkom,ale po dnešku ma to uplne chytilo,včera som nahľadala u medovníkárok recept na medovníky a zamiesila,24 hodín cesto odpočívalo a Zobraziť celý popisZatial som sa nevenovala medovníkom,ale po dnešku ma to uplne chytilo,včera som nahľadala u medovníkárok recept na medovníky a zamiesila,24 hodín cesto odpočívalo a ja som sa nešla dočkať rána,aby som ich rýchlo odpiekla a mohla maľovať,tu je výsledok...
príprava
na 200 °C
Suroviny
350g |
|
110g |
|
2ks |
|
1/2čl |
|
40g /hera/ |
|
1/2bal. (zmes) |
|
3pl |
|
2pl |
|
1ks na potretie/žĺtok/ |
|
poleva: | |
1ks |
|
150g |
|
1čl |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so sódou bicarbonou,perníkovým korením,v druhej mise vyšlaháme vajíčka s cukrom a prilejeme do tejto masy rozpustený med s tukom a riadne rozšlaháme potom vmiešame polovicu múky a premiešame ešte strojom,ale už následné miesenie bude ručné a pridáme zvyšok múky,vymiesime cesto,ktoré dáme do mikroténového sáčka a na 24 hod,dáme do chladničky,po 24 hodinách cesto rozvaľkáme na tenko,lebo ono narastie,ja som vaľkala na 0,3 -0,4 mm...
-
2
dávala som to na pečiaci papier na plech..
-
3
potrela žĺtkom...a upiekla pri 200 st,6-7 min..
-
4
poleva na medovníky spočíva v 2x preosiatom pr.cukre a dobre vyšľahanom blielku a troške šťavy z citróna miešame asi 15 minút,je jemná a pekne biela,dnes som robila len z bielou,sú to moje prvotiny,ale teším sa na rôzne farebné obrázky,no tu sú prvé čiary na vzore...
-
5
treba urobiť riadnu osnovu,bielok sa musí ťahať...
-
6
do osnovy sa dá podľa krížikovej výšivky vkladať ...
-
7
a dečka je na svete..
-
8
aj hviezda...
-
9
podľa tvaru medovníka ,ťa napadne výzdoba..
-
10
medovníky sú dosť veľké,skoro ako malý tanierik..
-
11
na malom tak nevynikne vzor...
-
12
ako na väčšom,dá sa namaľovať aj obrázok..
-
13
ako táto krajinka v rýchlosti...
-
14
a ešte dečka,dnes pršalo tak som sa venovala tomuto..
-
15
ďakujem,že ste si pozreli moje výtvory a že som vás inšpirovala...
@domci4 - neslahat sneh, iba miesat lyzickou sneh a cukor, po 15-20 minutach rucneho !!!! miesania sama uvidis, ze hmota zbelie a zhustne. Pri slahani by vzduchove bublinky vznikli a to by sa nedalo tak pekne tahat. Ak je to velmi riedke, pridavaj kludne cukor, ak huste, par kvapiek citronu
Pečiem medovníky, ktoré chutia, len nie sú pekne vyzdobené. Musím skúsiť a mať viac trpezlivosti.
stále takto krásne zdobíš medovníčky..??už si začala..??želám trpezlivosť..nech ti kvitnú ruže...:-)