Torta Letná lúka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 4. septembra 2011
Torta Letná lúka (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je moja prvá poťahovaná torta. Bola pre manžela k narodeninám. Ak sa vám zdá, že sa pre chlapa moc nehodí máte stopercentnú pravdu. Zobraziť celý popisToto je moja prvá poťahovaná torta. Bola pre manžela k narodeninám. Ak sa vám zdá, že sa pre chlapa moc nehodí máte stopercentnú pravdu. Moja pôvodná predstava bola urobiť kopec na ňom stromy, trávu, kvietky, hríby, peň skrátka niečo vhodné pre turistu a vášnivého hubára :-) bohužiaľ precenila som svoje schopnosti a tak namiesto letnej hory vznikla letná lúka.... manžel povedal, že dostal zelený klobúk a syn sa ma opýtal, že či sme Íri ale nakoniec sme si všetci pochutili :-)

Suroviny

Čokoládový korpus:
6 ks
200 g
100 g
100 g
6 ks
100 g
1 ks
20 g
Piškótový korpus:
4 ks
4 ks
200 g
100 ml
10 PL horúca
200 g
1 ks
Karamelová plnka:
1 konzerva
250 g
Ovocné želé:
1 bal.
300 ml
50 g
400 g
Poťahová hmota:
180 g
600 g
2 PL studená
1 ML
0,5 cm pásik




Postup

  1. 1

    Čokoládový korpus: z bielkov a cukru vymiešame tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou, zložíme z ohňa a za stáleho šľahania pridáme maslo, po jednom žĺtka, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a nakoniec zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C na 40-45 minút.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškótový korpus: bielka ušľaháme na sneh. žĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a horúcu vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zamiešame sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°C na 40-45 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poťahová hmota: postup ako robiť poťahovú hmotu neuvádzam, pretože úplne perfektný popis od moly je tu ja som podľa neho robila a nebolo to až také ťažké. Prvú hmotu som robila z Haribo šmoulov, pridala som trochu modrej a trochu žltej potravinárskej farby aby som dostala bledo zelenú poťahovku.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Druhú som robila z Jojo cukríkov bielo ružových, táto hmota sa mi robila trošku ťažšie, "cesto" bolo tvrdé a ťažko sa mi miesilo.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ružovú hmotu som si rozdelila a primiešavala rôzne potravinárske farby ktoré so hodlala použiť na výzdobu torty. Poviem vám bola to makačka :-) a takto som vyzerala.... samozrejme po každej farbe iná farba rúk, ale Cif to vyriešil a ruky mám už čisté :-)

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karamelová plnka: karamelové salko zmiešame so zmäknutým maslom a dáme stuhnúť do chladničky

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ovocné želé: zo Zlatého klasu a nálevu uvaríme hustý krém, ešte do horúceho pridáme ovocie a necháme vychladnúť. Ja som použila dreň z jahôd a ríbezlí, takže som spravila krém zo Zlatého klasu a vody, pridala ovocnú dreň a za hrsť jahôd z mrazáku.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý korpus rozkrojíme na tri časti a začneme plniť. Hnedý korpus - karamelová plnka - bledý korpus - ovocné želé -

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    - bledý korpus - karamelová plnka - hnedý korpus

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    z tretieho tmavého a bledého korpusu si spravíme punčovinu pridaním zbytku ovocného želé, trochu plnky (nechať trochu na potretie torty) alebo masla, džemu, rumu.... Hmotu navrstvíme na tortu do tvaru kopule.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a celú potrieme zvyškom krému. Tu vidno moju neskúsenosť s pečením torty, je celá chuderka taká kostrbatá, ale bolo veľmi horko, do kuchyne mi svieti slnko, tak sa mi to dosť topilo. Stačili dve hodinky v chladničke a torta nabrala hneď lepší tvar - trochu som jej pomohla :-)

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Poťahovku si na čistom stole posypanom preosiatym cukrom rozvaľkáme

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a opatrne prenesieme na tortu. Uhladíme (čo sa mne moc nepodarilo, hlavne dole) a dáme naspäť do chladničky a ideme sa duševne pripraviť na ozdobovanie :-) ak si myslíte, že to najťažšie mám za sebou, tak sa veľmi mýlite :-)

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    no aký som mala zámer som popísala už hore, moja viera vo vlastnú manuálnu zručnosť a výtvarné skúsenosti sa rozplynula po dvoch hodinách márnej snahy vymodelovať niečo, čo by sa mi aspoň trochu páčilo... od cukru som bola zalepená aj za ušami, špinavá od farieb, manžel sa radšej presunul k TV a do kuchyne ani nepáchol, aj pes zaliezol pod posteľ až som to napokon vzadala, vzala do rúk valček, vyvaľkala jednotlivé farby a povykrajovala a povyrezávala jednotlivé tvary a výsledok vidíte na obrázku.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    trávičku som pretlačila cez pučítko na cesnak, šupla tortu do chladničky, upratala kuchyňu, manžela prikryla dekou, zaspal pri TV, psa si udobrila kostičkou, dala si sprchu a išla spať. Zaspávala som s vierou, že tá budúca torta sa mi podarí podľa mojich predstáv. No čo, každý raz začínal.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    A takto vyzerala torta na tanieri.

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Na záver by som chcela poďakovať všetkým šikovným varecháčkam, ktoré pečú krásne torty. Bez nich by som sa do žiadnej torty nikdy nepustila. Ako prvá ma nakopla moly a jej krásne torty ale aj Meggienka76 a jej 3D figúrky alebo elisticka alebo Bibia1 a samozrejme mnoho ďaľších, ktorým sa ospravedlňujem, že som ich neuviedla :-)

    Torta Letná lúka (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

jamarlen
veselá torta, veselé písačky, veselý život pri veselej práci, len keby tie nervy niekedy netiekli:)))
mužom sa ku sviatkom zriedka dávajú kvety, ale tieto - neurazil by som sa....
3sandra3
súhlasím s hviezdičkouz ...krásna,,, fakt aj zelený klobúk dolu :-D
altyn
To je škoda aj zjesť, veď je to ako umelecké dielo.... :-)))
akeber
to je ale nádherná tortička.....poťahové som ešte neskúšala.....ukladám....musím sa odhodlať na poťahovú tortu ....čím si vykrajovala lupienky kvietkov ?
mariaklara
No len, no, nebuď skromná, náhodou si veľká šikulka, tá torta nielen že bola pekná, ale stopro výýýborná. Pri ďalšom umeleckom diele ti držím palce:)))
palokuchki
@evusik torta je krasna! Ja myslim, ze sa ti velmi pekne vydarila a to na prvy raz... Neviem ci by som ja mala trpezlivost robit tie ozdoby. Recept si tiez pekne, zabavne napisala. Ukladam si ho do KK a snad niekedy najdem odvahu to skusit aj ja.
marikasu
veľmi pekná tortička, vôbec nie je vidno, že si poťahovala prvýkrát ... manželovi prajem všetko dobré s narodeninám :))
ketty3811
@evusik ,torta sa ti vydarila výborne.Ja som na teba myslela celý víkend,že ako sa vydarí,zvládla si to na výbornu.:-)Ja torty vôbec nepečiem a na to zdobenie,by som si už vôbec netrúfla.A manželovi dodatočne všetko najlepšie.:-)
evusik
ďakujem všetkým za milé komentáre :-) aj ten môj ďakuje :-)
veru ani ja torty nepekávam, toto je asi tak piata v mojom živote a prvá poťahová.... veľmi som to chcela vyskúšať, lebo nielen tu na Vareche ale na internete vôbec je veľmi veľa neuveriteľne krásnych výtvorov... je mi jasné, že nato treba prax a tá mi chýba, ale zistila som, že ma to celkom baví.... tohto roku nám do rodiny pribudlo naše prvé vnúčatko a do konca roku pribudne ďaľšie :-) tak ako babka mám povinnosť upiecť im nejakú peknú tortička .-) musím ešte veľa, veľa trénovať.....
jerica
jéžíš to bolo roboty, ale výsledok stál za to , ja si to viem predsaviť , chceš a ostane pri chcení,alternatíva sa vždy hodí, výsledok je krajší ako by si chcela, dožiť sa v zdraví pekných rôčkov je viac ako všetko okolo čo by som "ja" považovala za nepodstané ako je jedna torta ktorá hoc je úžasná,viem čom píšem :-) Gratulujem k narodkám určite ešte v oktáve!!
Prajem veľa zdravia babine aby zvládla tortovanie , ja mám päť vnúčat (21,16,13,8,chlapci 18 kočka) ktoré chcú len buchty(na šťastie).
evusik
@jerica ďakujem.... len som nepochopila tú oktávu... myslíš, že môj má osemdesiat? alebo si to pojala hudobne? tak potom áno môj muž je ešte v oktáve :-)
aj keď píšeš, že je dôležitejšie dožiť sa v zdraví pekných rôčkov - s čím sa nedá nesúhlasiť, myslím si, že život sa skladá aj s takých nepodstatných drobností, maličkostí ako napr. spraviť niekomu radosť a tešiť sa spolu s ním :-)
kuchticka
@evusik , gratulujem manzelovi k narodeninam a tebe k SIKONOSTI-ZRUCNOSTI. Ved sa ti napoprve ta potahovana pekne vydarila. Ja torty peciem uz nejake roky, ale potahovanu som este nerobila a urcite by som nemala tu trpezlivost ako ty, iba ak by manzel odcestoval na den-dva, abych mala klud. Ked robim nieco co da viac roboty je velmi nervozny a povie, ze take pracne jedlo radsej ani nechce.
tinca
@evusik tak táto "tortisko" ozaj nevyzerá na prvotinu, máš šikovné ruky, veľmi sa ti podarila. No a čo keď aj kvety mužovi, veď keď môžu ženy dostávať fľaše, tak sa nič nedeje. :)))
bibia1
@evusik krásna tortička, je úplne dokonalá, pestrá, hravá a isto musela byť aj výborná - som rada, že sa ti podarila, a čo viac, že ťa to baví, tešíme sa na ďalšie umelecké diela
ancicka
Tak táto torta je ozaj parádna.Vyzerá ako letný klobúčik.
Ja som iba raz robila poťah a to z falošného .Väčšinou robila som s čokoládou a obsýpana s kokosom,alebo orechami.Najbližšie už vyskúšam aj takto.
Manželovy prajem všetko najlepšie,hlavne veľa zdravia!
pivonka
Čím si vykrajovala lupienky na kvetoch? Sú také pravidelné, že máš určite dajaké "udělátko".
babi
Všetko tu už bolo napísané, torta je krásna, - škoda zjesť.
Manželovi ešte dodatočne blahoželám, či už je v oktáve,alebo nie.
Ja len moc nemusím tie farbivá,nuž ale bez toho to asi nejde.
vavan
wow veď je náááááááááádherna ako keby si ju robila už 50 krát nie prvý
jerica
@evusik "oktáve" v čase od do , aj keď už je po oslave ale ešte platí gratulácia. A k tej osemdesiatke , to by som v žiadnom prípade nedovolila si ani myslieť že má osemdesiat to by si bola ako jeho dcéra, hoc ja by som sa chcela dožiť v zdraví trebárs aj ležatej osmičky.
A k tej radosti , moja NAJ radosť je keď ja môžem urobiť radosť tomu druhému!
evusik
ďakujem vám všetkým veľmi moc, hneď takto z rána ste ma potešili až tak, že sa tu vyškieram pri obrazovke od ucha k uchu :-)
ak máte chuť to vyskúšať neváhajte, ja sama som toho príkladom, že sa to dá zvládnuť.... len si netreba na prvý krát dávať príliš vysoké ciele, ale radšej niečo jednoduchšie... ja som nato prišla bohužiaľ až po dvoch hodinách, ha-ha
@pivonka použila som vykrajovátka, mám takú sadu kde sú aj takéto maličké, vykrajuje sa nimi stred pri zlepovaných koláčikoch a lístky som vykrajovala nožíkom, trávičku pučítkom na cesnak
@jerica ja som to samozrejme pochopila, že oktáva je v intervale od jedna do osem, len môj muž sa čudoval, že to by potom mohol mať aj dvadsaťpäť - to by sa mu páčilo :-)
@tinca ja mám šéfa a ten veru kupuje kvety rad radom - aj ženám aj mužom, on je toho názoru, že na oslavu sa majú priniesť tri veci: kvety, fľaša a dar a je jedno či je to muž alebo žena :-)
@bibia torta bola fakt až moc veselá, hodila by sa skôr niekomu mladšiemu, ale môj má zmysel pre humor a hlavne miluje sladké... a torta bola dobrá, kombinácia čokoládového korpusu, sladkej karamelovej plnky a kyslej jahodovej plnky bola výborná... tortu sme zjedli v nedeľu poobede ku kávičke a čo zostalo som zabalila deťom :-)
ešte raz vám všetkým ďakujem za povzbudenie a môj muž za gratulácie :-)
domci4
to salko má byť vopred uvarené? na tú karamelovú plnku?
moli
Torta je nádherná!Naozaj sa vydarila aj výzdoba.Som presvedčená, že vám ju bolo lúto aj nakrojiť, ako to je vždy i v našom prípade!Takú krásu nemá mik to srdce rozrezať!A koľko roboty v tom...!
Strašne ma teší, že som k poťahovanej torte inšpirovala svojim foto postupom na poťahovku!Vaše úspechy sú potom aj mojim úspechom a robia mi radosť!K vnúčikom srdečne gratulujem a prajem ďalšie úspechy pri tvorbe podobných tortových exemplárov!!!Nech sa vám darí! :o)
babinka
keby som taku urobila, tak som pysnaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pacia sa mi tie vykrajovacky, mam v plane skusit tiez potahovku, uz som si kupila biele cukriky - a pouzijem tenke gumenne rukavice - s tymi modelujem aj cokoladove ruzicky aj ine lepkave hmoty :)
evusik
@moli ďakujem veľmi pekne, ty si bola prvá ktorá ma ohúrila krásnymi tortami ... a urobiť niečo, čo by som sa nehanbila ukázať bolo pre mňa výzvou :-)
s tým rozkrojením máš úplnú pravdu, urobiť tortu aby trochu vyzerala je jedna vec ale potom ju pred všetkými rozkrojiť je vec druhá, hlavne pre to, že moc torty nepečiem mala som veľké obavy ako bude chutiť - aby nebola suchá, moc sladká, málo sladká.... ale našťastie bola dobrá a nikto nepovedal, že už nevládze, že to doje potom.... vracali sa mi len samé prázdne taniere
takže ešte raz ďakujem a prajem veľa úspechov aj veľa radosti z dcérky nech rastie do krásy a šikovnosti ako jej maminka, my máme o čosi mladšiu vnučku Agátku .-)

evusik
@domci4 máš pravdu ja som si Salko uvarila večer a na druhý deň som ho použila... ale teraz dostať už aj karamelové Salko takže záleží len na tebe aké si kúpiš :-)
@babinka ja tomu hovorím oneskorené reakcie: najskôr som sa tešila,že vyskúšam niečo nové, potom som si nadávala, že do čoho som sa to pustila, potom prišlo zúfalstvo, hnev a nakoniec zmierenie s výsledkom a konštatovanie, že lepšie už to nebude.... a teraz div sa svete, stalo sa to čo by som vôbec nečakala, začínam sa vytešovať :-) a to máte na svedomí Vy milé varecháčky, šak ja tu ešte spyšniem .....
no nič idem si vygúgliť nejaké 3D torty a hneď mi spadne hrebienok :-)
elisticka
wau krasna torticka:-))) a ked robis tu potahovinu pouzi zdravotne rukavicky ako ja je to super pomocka a mas rucicky ciste:-)
evusik
@elisticka veď práve, to len vystihuje aká som neskúsená aj @babinka mi poradila rukavičky, mňa to vôbec nenapadlo, pritom také tenké, zdravotné doma mám.... no na budúce budem múdrejšia .-)
tatranka
Tortička je veľmi pekná.Páči sa mi aj jednoduché ,kvetinkové zdobenie.Nápad ohromný.Kde je punčovina,taký zákusok milujem.Takže by som si prišla na svoje.
katkaszaboova
Gratulujem k nádhernej torte, určite by som nepovedala, že si to robila prvýkrát, vyzerá ako od profesionála. Aj oslávencovi blahoželám k narodeninám!
zvoncek
milá evusik-nka,
ja ako pasívna varecháčka, pripájam sa k ostatným,
ozaj klobúk dolu nad Tvojim veselým zeleným klobúkom.,
ja mám pred pečením tôrt veľký rešpekt,
nikdy som žiadnu nepiekla a myslím si, že by som to už ani nezvládla.
(výnimkou sú torty, ako im hovorí môj manžel, pečené v chladničke.)
Príprava aj s úvodom je napísaná ľahko a s nadhľadom, takže už len
jeho čítanie pohľadí dušu a človek pookreje. Vďaka.

Tvojmu manželovi dodatočne všetko najlepšie k narodeninám
martamm
To je naaaadhera, urobim vnucke, alebo vnucikovi, urcite sa potesia.
Velka pochvala cukrarke.
dogagador
rozkosna :-), vidis, hora, alebo luka, vsetko jedno, mlsne jazyky ju spasli....
danculka
Neviem si predstaviť,ako bude vyzerať desiata tvoja torta,je pekná,farebná,lahodí oku a iste aj jazyku,super...
hubarka35
velmi krásna tortička,a vobec nepovedala by som že je tvoja prvá potahovaná.ako od super cukrárky....
magnetika
Kráááááááása, tlieskam ! Naozaj vydarený motív SUPER !!!!
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Evusik, tortička je nádherná, pekne vypracovaná a môžeš byť na svoje dielko hrdá. Musela som sa usmievať, keď som čítala, ako si bola zalepená až za ušami a aj všetko naokolo. Akoby som sa videla. Tiež som minulý rok prvýkrát urobila poťahovanú tortu a zistila som, že aj napriek tomu, že je to riadna drina, ma to baví. Ja si však už teraz prácu zjednodušujem a poťahovku si kupujem hotovú.
Keď robím plnku zo skaramelizovaného Salka, okrem masla pridávam aj hustý karamelový puding. Plnka potom lepšie drží tvar.
Tvoju tortičku pre Pa a Pa som toto leto piekla asi štyrikrát. Je výborná, svieža a chválili ma aj doma, aj v práci. Skúšala som rôzne druhy ovocia, ale višne sú asi najlepšie.
Do ďalšej cukrárskej práce Ti prajem veľa síl a hlavne trpezlivosti.
evusik
@jo ďakujem za cenné rady, to s tým pudingom som si hneď zapísala, lebo plnka bola síce dobrá ale mi prišla trochu riedka...
aj v našej rodine má torta pre Pa a Pa veľký úspech aj keď ja som robila zatiaľ len višňovú, dcéra sa chystá na broskyňovú tak uvidíme :-)
naša malinká vnučka bude mať teraz na jeseň krštiny tak už mám v hlave tortu akú jej upečiem... dúfam, že sa mi podarí :-) možno si aj tú poťahovku kúpim už som pozerala na internete, lebo by som potrebovala snehobielu a to bude asi problém urobiť doma :-)
jurovic6
Ci vyzera ako klobuk alebo irska torta je uplne jedno hlavne ze vsetkym chutila :D ukladam vyskusam
orchidea
Tá musí býť výborná a je aj veľmi pekná. Ukladám si.
cica2
@evusik , ani nevieš ako ma tvoj recept potešil, čítala som ho so zatajeným dychom a napísala si ho krásne a zároveň aj vtipne a musím napísať že torta sa ti nádherne vydarila a krásne si ju aj vyzdobila, klobúk dole!:))) Musela byť aj chuťovo výborná!....a samozrejme tiež sa pripájam a tvojmu manželovi dodatočne prajem všetko naj k narodeninám!:))
evusik
@cica2 ďakujem za pekné slová.... no potrápila som sa, už je to za mnou... teraz sa duševne pripravujem na druhú tortu na krstiny našej vnučky :-)
andrea3
Krásna tortička :) Asi sa necham inšpirovať a urobím podobnú pre dcérku.
ppokia
veľmi pekná a isto aj chutná.Šikulka.......
ela77
@evusik , od septembra je už síce ďaleko, ale dnes pozerám torty, lebo mám tiež plán ako si písala ty, ale sa bojím tiež že ho nezvládnem to modelovanie, chcela by som -Pata a Mata- už mám aj vyhliadnuté ako sa robia, ale keď som zbadala, že som si uložila do KK tvoju tortičku, tak veľmi bojujem so svojim svedomím, že si to zjednoduším a urobím to ako ty. Je veľmi pekná a budem rada, keď by sa aspoň trocha podobala tvojej. Vďaka za typ. V jednoduchosti je krása a tá tvoja je ozaj pekná.
evusik
@ela77 ja som teraz tiež vo fáze prípravy :-) chystám sa na ďaľšiu tortu, naša vnučka bude mať prvé meniny, tak som si povedala, že jej upečiem tortu. Nie, že by to bolo pre ňu nejak dôležité ale my dospelí sa stretneme a dáme si ku kávičke a ja mám dôvod vyskúšať si zas niečo nové. Tortu mám už nakreslenú, tak uvidím ako sa mi zadarí. Tentoraz som si vymyslela, že si všetky ozdôbky nachystám popredu. A keby som to pobabrala, čokoládová poleva to istí :-) Tak si myslím, že možno aj ty by si mohla vyskúšať popredu urobiť Pata a Mata no a keby sa ti čírou náhodou nepodarili, tak spravíš niečo iné. Daj vedieť ako si dopadla, najlepšie odfoť a pochváľ sa :-)
sylviaxxl
Kráááásna tortička a perfektný postup.Určite sa niečomu priučím a obkukám:)
kasi
Tortu som upiekla presne podľa receptu, tak krásne (rovno) upečený korpus som ešte nemala, a to torty pečiem 4x do roka už 20 rokov najmenej. Ja ale maslom potieram a múkou vysypem len dno tortovej formy (podľa Hájkovej knihy Múčniky). Konečná podoba nebola taká honosná, ja som len použila 5 plátov korpusu, spojila plnkami, pláty som potrela marhuľovým džemom a pokvapkala ovocným čajom a jeden plát, prostredný, aj rumom. Vrch i boky som zarovnala karamelovou plnkou (tú som obohatila oproti receptu hustým pudingom - Zlatým klasom v 2.5 dl mlieka) a obliala čokoládovou polevou. Najlepšia bola až o 2 dni, všetko bolo presiaknuté - no mňamka i skôr.
evusik
@kasi tento čokoládový korpus patrí medzi moje najobľúbenejšie, vždy sa mi podarí a všetkým chutí.... karamelovú plnku som tu robila prvý krát a tiež mi niekto poradil pridať Zlatý klas alebo puding, takže odvtedy robím aj ja tak... človek sa stále čosi učí :-)
veľmi ma tvoj komentár potešil, som rada, že sa ti torta podarila a že rodine chutila :-) :-) :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia