Recepty, kde je rozienka
Vynikajúci štedrák
Recept som dostala od sestrinej svokry. Dlho som zháňala nejaký dobrý a osvedčený a jej svokra...
Vianočné guličky pre moletných
Vianočné guličky pre moletných a tých, čo majú vysoký cholesterol a majú chuť na iečo sladké....
SOS müsli tyčinky nielen pre moletky
SOS (musli) tyčinky nielen pre moletky na vianočné dni.
Aj tí, ktorí sa snažia nepribrať...
Štrúdľa s jablkami
Tuk nastrúhame a zmiešame ho zľahka s ostatnými surovinami. Cesto rozdelíme na 3 diely, z...
Cestoviny s tvarohom
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. V mise zmiešame 2 netučné tvarohy, vrecúško vanilkového
cukru...
Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...
Vianočné gule zo sušeného ovocia
Na tento recept som prišla sama, keď sa mi nazbieralo veľa zbytkov sušeného a kandizovaného ovocia....
Štedrák - najúžasnejší vianočný koláč
Vianoce sú sviatky radosti, rodinnej pohody ale aj hojnosti. A práve v duchu hojnosti sa...
Vianočná torta
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...
Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...
Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...
Orechové rožky z lístkového cesta
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov. Plnka: orechy...
Tvarohovo–orechový koláč
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...
Jablkový mrežovník
Toto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ...
Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...
BeBe Dobré ráno
Celozrnné cereálie sú veľmi dôležitou súčasťou nášho jedálneho lístka. BeBe Dobré ráno je
príprava nutrične vyvážených...
Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...
Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
Pečené hrušky s orechami
Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila...
Jablkový chlebík DIA
Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Vynikajúci štedrák
Recept som dostala od sestrinej svokry. Dlho som zháňala nejaký dobrý a osvedčený a jej svokra...
Vianočné guličky pre moletných
Vianočné guličky pre moletných a tých, čo majú vysoký cholesterol a majú chuť na iečo sladké....
SOS müsli tyčinky nielen pre moletky
SOS (musli) tyčinky nielen pre moletky na vianočné dni. Aj tí, ktorí sa snažia nepribrať...
Štrúdľa s jablkami
Tuk nastrúhame a zmiešame ho zľahka s ostatnými surovinami. Cesto rozdelíme na 3 diely, z...
Cestoviny s tvarohom
Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu. V mise zmiešame 2 netučné tvarohy, vrecúško vanilkového cukru...
Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...
Vianočné gule zo sušeného ovocia
Na tento recept som prišla sama, keď sa mi nazbieralo veľa zbytkov sušeného a kandizovaného ovocia....
Štedrák - najúžasnejší vianočný koláč
Vianoce sú sviatky radosti, rodinnej pohody ale aj hojnosti. A práve v duchu hojnosti sa...
Vianočná torta
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Morčacina pod čapicou
Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...
Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...
Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...
Orechové rožky z lístkového cesta
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov. Plnka: orechy...
Tvarohovo–orechový koláč
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...
Jablkový mrežovník
Toto je recept od mojej starej mamy, ktorá ho robievala často nielen s jablkovou plnkou, ...
Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...
BeBe Dobré ráno
Celozrnné cereálie sú veľmi dôležitou súčasťou nášho jedálneho lístka. BeBe Dobré ráno je príprava nutrične vyvážených...
Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)
Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС...
Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme...
Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
Pečené hrušky s orechami
Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila...
Jablkový chlebík DIA
Rastlinný tuk vymiešame so žĺtkami. Pridáme postrúhané jablká, škoricu a hrozienka.
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....