Nepečená pomarančová torta

redakcia - fotkaredakcia, 4. januára 2010

Suroviny

200 g
400 ml
100 g
50 g
100 ml
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kandizovanú pomarančovú kôru umyjeme a nadrobno nakrájame. Hrozienka spolu s kôrou zalejeme rumom a necháme niekoľko hodín odležať. Pred prípravou ich povaríme 30 minút na miernom ohni. Do hrnca, najlepšie s teflónovým povrchom, nalejeme mlieko, pridáme cukor a pudingový prášok, rozmiešame a podľa návodu na vrecúšku uvaríme.

  2. 2

    Pripravíme si menšiu tortovú formu a na jej dno nalejeme tretinu pudingu, na ktorý poukladáme polovicu piškót. Do zvyšku pudingu vmiešame kôru, hrozienka a ďalšou tretinou zalejeme piškóty. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a poslednú vrstvu bude tvoriť zvyšok pudingu.

  3. 3

    Dáme vychladnúť, najlepšie cez noc. Dobre stuhnutú tortu zdobíme plátkami olúpaného pomaranča a šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia