Postup
-
1
Kandizovanú pomarančovú kôru umyjeme a nadrobno nakrájame. Hrozienka spolu s kôrou zalejeme rumom a necháme niekoľko hodín odležať. Pred prípravou ich povaríme 30 minút na miernom ohni. Do hrnca, najlepšie s teflónovým povrchom, nalejeme mlieko, pridáme cukor a pudingový prášok, rozmiešame a podľa návodu na vrecúšku uvaríme.
- 2
Pripravíme si menšiu tortovú formu a na jej dno nalejeme tretinu pudingu, na ktorý poukladáme polovicu piškót. Do zvyšku pudingu vmiešame kôru, hrozienka a ďalšou tretinou zalejeme piškóty. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a poslednú vrstvu bude tvoriť zvyšok pudingu.
- 3
Dáme vychladnúť, najlepšie cez noc. Dobre stuhnutú tortu zdobíme plátkami olúpaného pomaranča a šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu