Rumová bomba

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009

Suroviny

200 + 50 g
150 g
8 plátkov
100 g
4 ks
125 g
125 ml
2 balíčky
0,5 l
100 g
Na ozdobu:
250 ml
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Piškóty (200 g) rozdrobíme v uzavretom mikroténovom vrecku pomocou valčeka na cesto. Odrobinky zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Medzitým želatínu namočíme do studenej vody, čokoládu nasekáme a zvyšné piškóty nakrájame na kúsky. Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a rum zmiešame a potom ešte niekoľko minút miešame nad parou.

  2. 2

    Zmäknutú želatínu vyžmýkame a rozpustíme v horúcom kréme. Misu s krémom dáme do studenej vody, miešame ho, kým nevychladne a dáme ho do chladničky. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Keď začne krém želírovať, dôkladne ho premiešame, pridáme nasekanú čokoládu, šľahačku, piškóty a hrozienka. Všetko navrstvíme do misy vystlanej potravinárskou fóliou s priemerom 22 cm a povrch vyhladíme.

  3. 3

    Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Šľahačku na ozdobenie vyšľaháme dotuha, čokoládu nastrúhame. Tortovú formu vyberieme, otvoríme a stuhnutý korpus aj s papierom na pečenie opatrne prenesieme na tortový podnos. Misu s krémom preklopíme na korpus a odstránime potravinársku fóliu. Tortu potrieme šľahačkou, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a mandľovými sušienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia