Suroviny
| 200 + 50 g |
|
| 150 g |
|
| 8 plátkov |
|
| 100 g |
|
| 4 ks |
|
| 125 g |
|
| 125 ml |
|
| 2 balíčky |
|
| 0,5 l |
|
| 100 g |
|
| Na ozdobu: | |
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Piškóty (200 g) rozdrobíme v uzavretom mikroténovom vrecku pomocou valčeka na cesto. Odrobinky zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Medzitým želatínu namočíme do studenej vody, čokoládu nasekáme a zvyšné piškóty nakrájame na kúsky. Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a rum zmiešame a potom ešte niekoľko minút miešame nad parou.
- 2
Zmäknutú želatínu vyžmýkame a rozpustíme v horúcom kréme. Misu s krémom dáme do studenej vody, miešame ho, kým nevychladne a dáme ho do chladničky. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Keď začne krém želírovať, dôkladne ho premiešame, pridáme nasekanú čokoládu, šľahačku, piškóty a hrozienka. Všetko navrstvíme do misy vystlanej potravinárskou fóliou s priemerom 22 cm a povrch vyhladíme.
- 3
Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Šľahačku na ozdobenie vyšľaháme dotuha, čokoládu nastrúhame. Tortovú formu vyberieme, otvoríme a stuhnutý korpus aj s papierom na pečenie opatrne prenesieme na tortový podnos. Misu s krémom preklopíme na korpus a odstránime potravinársku fóliu. Tortu potrieme šľahačkou, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a mandľovými sušienkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu