Voňavý sviatočný zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
2 ks
300 g
1/2 balíčka
Plnka:
200 g
150 g
50 g
100 g
100 g
200 g
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Najprv zo surovín vymiešame cesto a upečieme ho na plechu vyloženom papierom na pečenie. Po dĺžke odkrojíme z cesta tretinu a zvyšok rozmrvíme do plnky.

  2. 2

    Maslo vymiešame s cukrom, kakaom, džemom a rumom, pridáme rozmrvené cesto, hrozienka, posekané kandizované ovocie a orechy a spojíme to do jednej hmoty.

  3. 3

    Odložený plát cesta potrieme džemom, uložíme naň plnku a mokrými rukami vyformujeme do oblúka. Polejeme čokoládovou polevou a odložíme do chladu.

Diskusia k receptu

Vymazať
ejanka
Nepochopila som, prečo do oblúka, to sa bude asi ťažko polievať čokoládovou polevou. Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Neviem si ani j predstaviť do akého oblúka. Neviem či dobre myslím, ale akože položiť na ten plát valec tej masy ???
Inak to môže byť dobré, vidím že je to nečo podobné ako plnené pardubické perníčky.
Vymazať
sandratamer
Už ste robili krtkovu tortu? Tak niečo podobné - len v tomto prípade si vytvarujete niečo ako srnčí chrbát. A nevidím dôvod, prečo by sa to malo zle polievať čokoládou. Myslím že to "poliatie" zvládne aj začiatočník.
Vymazať
ria52
nazyva sa to ze tunel poliaty s cokoladou ja to potieram tu cokoladu s pierkom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia