20 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a rastlinný tuk vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
- 2
 Všetko spolu opatrne zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre približne 20 – 30 minút. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame.
- 3
 Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu vymiešame na hustú hmotu. Podávame horúce.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu