Jablkový chlebík

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
3 ks
70 g
1 KL
120 g
1 vrecko
80 g
130 g
1/2 vrecka
1/2 šálky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a rastlinný tuk vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Všetko spolu opatrne zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre približne 20 – 30 minút. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame.

  3. 3

    Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu vymiešame na hustú hmotu. Podávame horúce.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre