20 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a rastlinný tuk vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
- 2
Všetko spolu opatrne zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre približne 20 – 30 minút. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame.
- 3
Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu vymiešame na hustú hmotu. Podávame horúce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu