Jablkový chlebík

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010 11:19
Ďalšie recepty »
20 min
príprava
20-30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a rastlinný tuk vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Všetko spolu opatrne zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre približne 20 – 30 minút. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame.

  3. 3

    Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu vymiešame na hustú hmotu. Podávame horúce.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist