Pečené jabĺčka s mandľami

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 g
4 PL
2 PL
50 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do rumu, pridáme PL masla, mierne zohrejeme a necháme ich napučať. Z umytých a osušených jabĺk skrojíme vršky, vykrojíme klinovito jadrovníky aj s časťou dužiny.

  2. 2

    Dužinu pokrájame na pásiky a zmiešame s rumovými hrozienkami, nasekanými mandľami a kryštálovým cukrom.

  3. 3

    Zmesou naplníme vydlabané jablká a uložíme do maslom vymastenej formy. Upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia