50 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky. Necháme ho chvíľu v chlade odstáť. Z pripraveného cesta usmažíme na panvici tenké palacinky. Tvaroh, cukor, hrozienka a mlieko alebo jogurt vyšľaháme do peny. Namiesto hrozienok môžeme použiť ovocie – jemne nastrúhané jablká, nadrobno nakrájané banány, prípadne iné ovocie podľa možností.
- 2
Náplňou potrieme palacinky, stočíme ich a vložíme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča. Z bielkov a trochy cukru ušľaháme sneh, navŕšime ho na palacinky a dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.
- 3
Ihneď podávame a môžeme ešte zdobiť strúhanou alebo rozohriatou čokoládou zriedenou mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu