Zapečené kakaové palacinky

redakcia - fotkaredakcia, 18. januára 2010
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
2 ks
200 g
 štipka
 trochu
1 KL
Plnka:
250 g
 podľa chuti
Zapekanie:
 trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky. Necháme ho chvíľu v chlade odstáť. Z pripraveného cesta usmažíme na panvici tenké palacinky. Tvaroh, cukor, hrozienka a mlieko alebo jogurt vyšľaháme do peny. Namiesto hrozienok môžeme použiť ovocie – jemne nastrúhané jablká, nadrobno nakrájané banány, prípadne iné ovocie podľa možností.

  2. 2

    Náplňou potrieme palacinky, stočíme ich a vložíme do vymastenej zapekacej misky alebo pekáča. Z bielkov a trochy cukru ušľaháme sneh, navŕšime ho na palacinky a dáme asi na 10 minút zapiecť do rúry.

  3. 3

    Ihneď podávame a môžeme ešte zdobiť strúhanou alebo rozohriatou čokoládou zriedenou mliekom.

Diskusia k receptu

Vymazať
používateľ nemá avatar
dry
dry
Zmeňte text alebo názov palaciniek. Od čoho budú tie zapečené tvarohové palacinky kakaové?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha