Vločkový nákyp s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
250 g
4 ks
20 g
1 kg
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Do vriaceho mlieka nasypeme ovsené vločky, mierne osolíme a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame vychladnutú kašu, prisypeme blanšírované hrozienka a vmiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Do vymasteného a vysypaného pekáča dáme vrstvu cesta, vrstvu ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, posypeme škoricovým cukrom, potom opäť vrstvu cesta a jabĺk, končíme cestom.

  3. 3

    Navrch poukladáme vločky masla a pečieme asi 40 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
brigita
Moja dcera robí podobný recept roky, ale vločky nevarí, nechá ich pár minút zaliate prevarenou vodou, zleje a ovocie sa môže dať podla chuti, každé je dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia